Buna göre, şu an 10 TL’ye satılan 210 gram ekmek, 220 gram olarak 15 TL’ye çıkacak. Fırıncılar Odası geçtiğimiz günlerde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne zam için başvurmuştu. Birlik Başkanı Kemal Cingöz, zam oranıyla ilgili olarak yaptığı açıklamalara da, yüzde 50 zam beklediklerini ve başvurunun bakanlığa gönderildiğini, gelecek cevabın beklendiğini söylemişti.
Yeni fiyat tarifesinin Ramazan Bayramı öncesinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Zam kararı Bakanlığa iletilmiş olup, onayın 15 gün içinde çıkması öngörülüyor. Daha önce Edirne’nin birçok ilçesinde ekmek fiyatı 15 TL’ye yükselmişti.
Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan ekmekteki bu zam, vatandaşların bütçesini zorlarken, fırıncılar da artan maliyetlere dikkat çekiyor. Ramazan’da başlayan fiyat artışlarının, diğer temel gıda ürünlerine de yansıması beklenirken, çarşı-pazarda bir çok ürünün fiyatlarına zam yapıldığı dikkatlerden kaçmıyor.
Bülent Sarıçiçek