Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması Edirne’yi hem kültür hem de lezzet turizminin gözde adreslerinden biri haline getirdi. Edirne'nin özel tatlarından biri olan tava ciğeri, bayram süresince yerli turistlerden büyük ilgi gördü.
Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan İmrak, kentin tarihi kimliğiyle her bayram olduğu gibi bu bayramda da turistlerin uğrak noktası haline geldiğini belirterek, “Bayram tatilinin 9 güne uzaması ve hava koşullarının da etkisiyle, deniz turizmi yerine inanç ve kültür turizmine yönelen birçok kişi Edirne’yi tercih etti. Osmanlı’ya 93 yıl başkentlik yapmış bir şehir olarak biz de bu ilgiden büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Bayramın ilk gününden itibaren Edirne’deki ciğerci restoranları neredeyse tam kapasite çalıştı. Lokantaların doluluk oranının yüzde 90’ların üzerine çıktığını söyleyen İmrak, “Her bayram olduğu gibi bu yıl da tava ciğerine yoğun bir ilgi vardı. Bayram öncesinde tüm esnaf arkadaşlarımızla birlikte hem personel hem de ciğer tedariği konusunda gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Yoğunluğa karşı hazırdık ve bu durum tüm ciğerci esnafımızı memnun etti” şeklinde konuştu.İmrak, bayramın mutluluğunu yaşarken, Edirne’nin simge yanımızdaydı ama bu bayram aramızda değil. Bu yüzden bayramı hem sevinçle hem de buruk bir duyguyla geçiriyoruz” dedi.
"CİĞER İÇİN GELDİK"
Bayram tatilinde ailesiyle birlikte İstanbul’dan Edirne’ye gelen Hamdi Ermurat, “Edirne’nin tarihi güzelliklerini görmek istedik ama asıl hedefimiz meşhur tava ciğeriydi. Gerçekten çok farklı ve lezzetli bir deneyim oldu” dedi.
Yoğun talep nedeniyle birçok restoran, bayram süresince ek personel ile hizmet verirken, kentin ünlü ciğercileri ziyaretçilerine geleneksel lezzetin yanı sıra Edirne’nin sıcak misafirperverliğini de sundu.
Mert Hamarat