Vali Sezer, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı. Sezer, Edirne'de bir çok tarihi yapıda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü, bunları gelecek nesillere aktarmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Osmanlı dönemine ait önemli eserlerden biri olan Gazimihal Hamamı’nda restorasyon süreci büyük bir titizlikle devam ediyor. Çalışmalar kapsamında hamamın iç bölümleri, dış cephesi ve çatısı aslına uygun şekilde yenileniyor.
Kültürel mirasın korunması amacıyla sürdürülen projede, yapının özgün mimari dokusunun korunmasına özel önem veriliyor.
Vali Sezer, tarihi yapıların ihyasıyla Edirne’nin kültürel değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiğini belirterek, restorasyon sürecinin Edirne’nin turizm potansiyeline de katkı sağlayacağını ifade etti.
Bülent Sarıçiçek