“Demokrasiye, birlik ve beraberliğe kasteden bu tür saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır,” diyen Gencan Akın, Türkiye'nin farklılıklarıyla bir arada yaşama iradesinin bu tür provokatif girişimlerle zedelenemeyeceğinin altını çizdi. Saldırının, toplumu kutuplaştırmayı ve korku ortamı yaratmayı amaçlayan karanlık zihniyetlerin ürünü olduğunu ifade eden Başkan Akın, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tür baskılara asla boyun eğmeyeceklerini dile getirdi.
“Genel Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yanında olduğumuzu ve dayanışma içinde mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyorum,” diyen Akın, açıklamasını şöyle devam etti:
“Bu karanlık zihniyete boyun eğmeyeceğiz! Şiddetin siyasete yön vermesine asla izin vermeyeceğiz. Adaletin, barışın ve demokrasinin yolundan asla ayrılmadan, halkımız için çalışmaya devam edeceğiz. Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve azmettirenler hukuk önünde hesap vermelidir.”
Başkan Gencan Akın, tüm kamuoyunu sağduyuya davet ederken, siyaset kurumunun her kademesinde şiddete karşı ortak bir duruş sergilenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Haber Merkezi