Tencere köftenin son dönemde adeta modaya dönüştüğünü belirten İpekten, “Önüne gelen tencere köfte yapıyor. Ancak aslına uygun yapan neredeyse kalmadı. Herkes katkı maddeleriyle tadını bozuyor. Bu yemek tencerede haşlanır, ardından sade yağda pişirilir. İçinde domates, patlıcan, sos ya da kaşar olmaz" diye konuştu.
Köftenin sabah kahvaltısında bile tercih edildiğini belirten İpekten, “Eskiden sadece sabah yenirdi ama şimdi günün her saati isteyen geliyor. Gerçek tencere köftenin müdavimleri var. Ancak bu yemeğe yapılan dokunuşlar, onun karakterini yok ediyor” dedi.
Tencere köfte ustası Yaşar İpekten, “Bu işin reyonu kuru biber ve baharattır” diyen usta, lezzetin doğallığının korunması gerektiğini vurgularken, “Edirne’nin bu eşsiz tadını bozmasınlar, yaşatsınlar” çağrısında bulundu.
İpekten, Edirne'nin dışında Bulgaristan'dan gelen turistlerinde ilgi odağı haline gelen tencere köftenin her yerde yenilmemesi gerektiğini belirtirken, "Lokantacılığın dışında ben bu işi Edirne'de ilk kez yapan ustalardanda öğrendim. Böyle bir lezzet son derece ilgi çekiyor. Ayrı bir damak tadı veren sokak lezzetlerinin başında gelen tencere köfte her yerde yenilmemeli. Bir çok kişi bu lezzetli yiyeceği aslından farklı olarak yaparak sunuyor. Buda kaliteyi önemli ölçüde bozuyor" diye konuştu.
Bülent Sarıçiçek