navigation
BUĞDAYDA VERİM ARTIŞI BEKLENİYOR

BUĞDAYDA VERİM ARTIŞI BEKLENİYOR

Edirne Ziraat Odası, bölgede buğday ve arpa hasadının başladığını duyurarak çiftçilere önemli uyarılarda bulundu. Haftalık arazi kontrolleri sonucu yapılan değerlendirmeye göre, hasadın başladığı alanlarda verimlerin 350 ile 550 kilogram/dekar arasında değiştiği bildirildi.

Ziraat Odası açıklamasında, özellikle artan hava sıcaklıklarına dikkat çekilerek yangın riskinin ciddi şekilde arttığı vurgulandı. “Sigara izmariti, cam şişe gibi mercek etkisi yaratabilecek maddelerin ekili alanlara veya kuru otların bulunduğu bölgelere atılmaması hayati önem taşıyor. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin gereken hassasiyeti göstermesi gerekiyor” denildi.

BİÇERDÖVERLERE YANGIN TÜPÜ ZORUNLULUĞU

Yangın riskini azaltmak adına biçerdöver operatörlerine de uyarıda bulunulan açıklamada, hasat makinelerinde mutlaka yangın söndürme ekipmanı bulundurulması istendi. “Biçerdöver kaynaklı yangınların önlenmesi için, söndürücü gibi ekipmanların araçlarda hazır bulunması zorunludur” ifadeleri yer aldı.

DANE KAYIPLARINA KARŞI UYARI

Ekonomik kayıpların önlenmesi için biçim esnasında dane kaybına da dikkat edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi.

Hem çiftçimizin geliri hem de ülkemiz ekonomisi açısından dane kaybı büyük bir zarardır. Bu nedenle biçerdöverlerin gerekli ayarlarının düzgün şekilde yapılması ve biçim hızının kontrollü olması büyük önem taşımaktadır.”

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler