BAŞKAN GENCAN AKIN, "GENÇLERİMİZİ DİNLEYECEĞİM"

Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı öncesi, tarikat ve cemaatlere yurt tahsisine yönelik tepkilerini dile getiren üç üniversite öğrencisi genç kadının sessiz pankartlı protestosuna Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’dan anlayış ve diyalog mesajı geldi.

Tarikata Barikat – Tarikat ve Cemaatlere Yurt Tahsisi Kararı Geri Çekilsin” yazılı pankartla belediye binasına gelen gençler, meclis salonunun önünde tepkilerini dile getirdikten sonra Belediye Başkan Yardımcısı Gökçe Onur Öktem ile kısa bir görüşme gerçekleştirmiş, ardından belediye binasından ayrılmıştı.

Olayın ardından mecliste açıklama yapan Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, öğrencilerin davranışını demokratik bir hak olarak değerlendirdi ve yapıcı bir üslupla yaklaşarak süreci diyalogla çözdüklerini ifade etti:

Başkan Gencan Akın, “Arkadaşlarımız meclis salonunun önünde pankart açarak düşüncelerini dile getirdiler. Aşağıya davet edilmişler, ben de onları yukarı davet ettim. Görüştük. Şunu söyledim: Bu tahsisin Edirne Belediyesi tarafından yapılmadığını ve gerekçelerimizi kendilerine açıkladım. Meclisimiz herkese açık, özellikle gençlere. Kendileriyle Kırkpınar sonrası bir araya gelmek için randevulaştık. Beni dinlemek istediklerini söylediler, ben de onları dinlemek istiyorum.”diye konuştu.

Başkan Gencan Akın, gençlerin tepkisinde kötü niyet olmadığını vurgularken, bazı konulardaki tedirginliklerine de hak verdiğini belirtti. Belediye meclisinin işleyişine dair bilgi verdiklerini ve gençlerin bu konuda son derece nazik ve anlayışlı davrandığını dile getirdi.

Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, “Onlar benim için çok kıymetli. Bir mücadele veriyorlar. Haklı oldukları noktalar var. Ama ben de bir belediye başkanı olarak kendimi ifade etmek istedim. En kısa zamanda buluşacağız” dedi.

Başkan Gencan Akın, meclisin her zaman halkın katılımına açık olduğunu hatırlatarak, özellikle gençleri sürece dahil olmaya ve görüşlerini paylaşmaya davet etti.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler