CHP İL BAŞKANI TAYBILLI, "EĞİLMEYİZ, TESLİM OLMAYIZ"

CHP, İl Başkanı Av.Harika Taybıllı, Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı sonrasında, partiye ve yöneticilerine yönelik baskılara ilişkin bir açıklama yaptı.

CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı,il başkanının bulunduğu toplantıya katılırken, Türkiye’nin derin bir demokrasi krizinden geçtiğini belirtti. Taybıllı, Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan 12 askere Allah’tan rahmet diledi.

Taybıllı, son dönemde CHP’li belediye başkanlarına, İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na ve Parti Meclisi üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamaların hukuki değil, siyasi olduğunu kaydetti.Taybıllı, “Bu kararlar adaletin değil, saray iradesinin ve siyasi emirlerin ürünüdür. Vicdanları yaralayan bu uygulamalarla CHP’yi susturmaya çalışıyorlar ama nafile. Bu örgüt teslim olmaz" dedi.

31 Mart seçimlerinde CHP'nin birinci parti çıkmasının ardından, iktidarın partiye ve örgütüne yönelik sistemli bir saldırıya giriştiğini belirten Taybıllı, halkın iradesinin hedef alındığını söyledi.

Taybıllı, “Seçimle yenemediğiniz CHP’yi şimdi yargı sopasıyla bastırmaya çalışıyorsunuz. Ama yanlış yere saldırdınız. Burası Kuva-yi Milliye’nin, Atatürk’ün partisidir" diye konuştu.

İktidarın Ekrem İmamoğlu’nu ve Genel Başkan Özgür Özel’i hedef alan girişimlerine de tepki gösteren Taybıllı, “Ekrem İmamoğlu’nu tutuklayarak kendinizi güvende hissediyorsunuz, yanıldığınızı göreceksiniz. Genel Başkanımıza soruşturma açarak onu susturacağınızı sanıyorsunuz, ama bu halk buna izin vermez" diye konuştu.

İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun Ankara’da kaldığı otelden sabaha karşı gözaltına alınarak tutuklanmasının 81 il başkanına yönelik açık bir gözdağı olduğunu belirten Harika Taybıllı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Biz bu tehditlere boyun eğmeyiz. Bu örgüt korkmaz, eğilmez, asla teslim olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni ne mahkemelerle ne siyasi kumpaslarla durdurabilirsiniz. Biz onurlu bir mücadelenin yılmayan, yıldırılamayan neferleriyiz. CHP iktidar olacak, Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacaktır."

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler