EDİRNE’DEN TATLI BİR UĞURLAMA

Avrupa’dan yaz tatili için gelen gurbetçilerin Türkiye’ye ilk uğradığı şehir olan Edirne’de, badem ezmesi ve Kavala kurabiyesi en çok tercih edilen hediyelikler arasında yer alıyor. Yerel esnaf sezon hareketliliğinden memnun.

Avrupa’da yaşayan gurbetçiler, yaz tatilini geçirmek üzere Türkiye’ye gelirken ilk durakları olan Edirne’de mola veriyor. Sıla yolculuklarının önemli bir noktası haline gelen kentte, hem dinlenen hem de alışveriş yapan gurbetçiler, Edirne’ye özgü lezzetleri de yanlarında memleketlerine götürüyor.

Edirne’nin simgeleşmiş tatlarından olan badem ezmesi ve Kavala kurabiyesi, gurbetçilerin en çok tercih ettiği hediyelik ürünler arasında yer alıyor. Kentin yerel esnaflarından Eyüp Seha Uğurluel, yaz sezonuyla birlikte hareketliliğin arttığını belirterek, “Edirne’mizin yöresel lezzetleri olan Kavala kurabiyesi, badem ezmesi, kallavi kurabiyesi gibi ürünleri satışa sunuyoruz. Türkiye’nin farklı noktalarından gelen misafirlerimizin yanı sıra, Avrupa’dan gelen soydaşlarımızın ilgisi de oldukça yoğun. Hafta içi durgunluk yaşansa da, özellikle cuma ve cumartesi günleri işlerimiz ciddi oranda artıyor,” dedi.

Gurbetçilerin, yakınlarına hediye götürmek amacıyla bu ürünlerden bolca aldığını ifade eden Uğurluel, Edirne’ye gelen hiçbir misafiri üzmeden uğurlamaya gayret ettiklerini söyledi.

Ayrıca markalarının kurucusu Arif Meriç’in her yıl Kapıkule Sınır Kapısı’nda Edirne’ye giriş yapan gurbetçilere kurabiye ikram ettiğini hatırlatan Uğurluel, “Bu gelenek sayesinde ürünlerimizin tanıtımına da katkı sağlanıyor. Gelen gurbetçilerin ilgisinden memnunuz, dönüş yolunda alışverişlerin daha da artmasını bekliyoruz,” diye konuştu.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler