Türkiye’nin 4 bir yanından gelen profesyonel ve amatör müzisyenler, öğrenciler ve öğretmenler, Cumhuriyet’e adanmış bu anlamlı günde ülkemizin en kalabalık flüt topluluğu rekorunu kırarak tarihe geçti.
Etkinlikte Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konservatuvarı öğrencileri ve çok sayıda Edirneli genç müzisyen de sahnedeydi.
Miray Erdem, Dilek İnal, Şebnem Özgür, Maya Ergün, Altan Mısırlı, Ece Çınar, Miray Uz, Zeynep Ece Kaplan ve Ezgi Su Filiz gibi isimler, büyük bir uyum içinde seslendirdikleri eserlerle izleyicilerden tam not aldı.
“SANATLA CUMHURİYETİ KUTLADIK”
Etkinliği yöneten Prof. Dr. Ece Karşal, rekor denemesi sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyetimizin 102. yılında sanatı ve müziği birleştiren böylesine özel bir projede yüzlerce flütçüyü aynı sahnede görmek büyük bir gurur. Bugün sadece bir rekor kırmadık, müzikle Cumhuriyetimizi kutladık.”
TARİHE GEÇEN MÜZİK ŞÖLENİ
“Birlik, Dayanışma ve Sanat” temasıyla sahne alan dev flüt orkestrası, hem klasik hem çağdaş eserlerle unutulmaz bir performans sergiledi.
Finalde ise yüzlerce flütçü, “10. Yıl Marşı”nı hep birlikte seslendirerek Cumhuriyet coşkusunu doruğa taşıdı.
Bülent Sarıçiçek