ATATÜRK SEVDİĞİ YEMEKLERLE ANILDI

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen "Atatürk'ü Anma Günü" dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Türkiye Cumhuryeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği kuru fasülye, pirinç pilavı, turşu ve üzüm hoşafı ikramında bulunuldu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi tarafından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87. yılı dolayısıyla duygu dolu bir anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Atatürk’ün sevdiği yemekler olan kuru fasulye, pirinç pilavı, turşu ve üzüm hoşafı vatandaşlara ikram edildi.

Anma programına CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, ADD Şube Başkanı Celil Özcan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin sponsorluğunu Milletvekili Ahmet Baran Yazgan üstlendi.

ADD Başkanı Celil Özcan, Atatürk’ün fikirlerinin bugün hala yol gösterici olduğunu belrterek. “Mustafa Kemal’in ışığı 87 yıldır yanıyor. O yokluk yıllarında yıkılmış bir ülkeyi ayağa kaldırdı. Atatürk demek, çağdaşlık ve umut demektir.”dedi.

Belediye Başkanı Filiz Gencan'da, 29 Ekim'de coşkulu bir kutlama yaşadıklarını, aynı coşkuyu bugünde Atatürk'ü anma gününde yaşadıklarını belirterek, "O zaman Atatürk'çü Düşence Derneği'nde söylemiştim. Emniyet kayıtlarına göre son yılların en büyük katılımlı Cumhuruyet Bayramını kutlamıştır. Feneralayımıza büyük ilgi gösterilmişti. Son yılların en kalabalık etkinliğiydi. Bugünde Ulu Önderimiz Atatürk'ü anıyoruz. Muhteşem bir kalabalık var. Özellikle gençlerimiz yoğun bir katılım sağladı. Atatürk'ün ordası ziyaretçi akınına uiğradı.Aynı duiygu ve düşüncelerle yine ADD'yiz. Burası bizim evimiz. Atamızın ışığı yolumuzu aydınlatıyor" diye konuştu.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan ise konuşmasında, Atatürk’ün mirasının siyaset üstü bir değer olduğunu belirtti.

Atatürk ilke ve ınkılaplarını yaşatmak için her zamankinden daha çok Atatürk'çü Düşünce Derneği'ne ihtiyaç duyulduğunu ifada eden Milletvekili Ahmlet Baran Yazgan şöyle devam etti:

Bugün ülkemizin dört bir yanında Mevlid-i Şerif okutuluyor. Bu manidar bir durum. İnsanlar bu soruyu soruyor. Altını çizerek söylüyorum: Atamızın aramızdan ayrılışının 87. yılı... Dile kolay. Çocukken Atatürk yaşıyor gibime gelirdi, törenlerde ‘Sarı Zeybek’i izlerken ağlardık. Bugün okullarda aynı duygular yaşanıyor mu, bunu düşünmemiz lazım.

Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılması için ADD’ye her zamankinden fazla ihtiyaç var. Çünkü Atatürk siyasetin değil, milletin ortak değeridir. ADD siyasetin üstündedir. Biz Atatürk’ü benimseyen herkesle birlikte yürümeye hazırız. Zafer Partisi burada, diğer partileri de bekliyoruz. Bazı siyasi partiler buraya gelmekten çekiniyor ama buradaki konuşmalar kimseyi rahatsız etmemeli. Atatürk hepimizin ortak paydasıdır.”

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler