İl genelindeki gıda üretim ve satış işletmelerinde yapılan kontroller, hem vatandaş sağlığının korunması hem de işletmelerin mevzuata uygun faaliyet göstermesi açısından önem taşıyor.
İl Müdürü İslam Köse, Merkez ilçede gerçekleştirilen denetimlere sahada bizzat katılarak işletmelerde incelemelerde bulundu. Köse’ye denetimlerde İl Müdür Yardımcısı Sezer Seyhan ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tutluel eşlik etti.
Denetimlerde, “tarladan sofraya güvenli gıda” anlayışı çerçevesinde işletmelerin Hijyen koşulları, üretim standartlarına uyumu, gıda güvenliği kriterleri, başta olmak üzere pek çok alanda kontrolleri titizlikle yapıldı.
Ekipler, vatandaşın sağlığını riske atacak herhangi bir uygulamaya kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini vurgularken, gıda güvenliğinin sağlanması için denetimlerin kesintisiz devam edeceğini bildirdi.
Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, güvenilir gıda için sahada olmaya devam edeceklerini belirtti.
Gözde Kabasakal