Yazılı bir açıklama yapan Akgüngör, asgari ücretin mevcut ekonomik koşullar karşısında yurttaşları geçindirmekten uzak olduğunu belirterek, “Hükümet, açıkladığı bu rakamla vatandaşını açıkça açlığa mahkûm etmiştir. Bu ücret, bir ailenin yalnızca temel gıda ihtiyacını bile karşılamaktan uzaktır” dedi.
Akgüngör, iktidarın asgari ücreti kamuoyuna “müjde” olarak sunmasını eleştirerek, bunun halkın aklıyla alay etmek anlamına geldiğini söyledi. Türkiye’de artan kira fiyatları, fatura giderleri ve gıda enflasyonu karşısında asgari ücretlinin her geçen gün daha fazla yoksullaştığını belirten Akgüngör, “Bu bir ücret politikası değil, yoksulluğu kalıcı hale getirme tercihidir” şeklinde konuuştu.
“ASGARİ ÜCRET LÜTUF DEĞİL, HAKTIR"
Asgari ücretin bir lütuf değil, insanca yaşamın asgari koşulu olduğunun altını çizen CHP’li Akgüngör, milyonlarca yurttaşın temel ihtiyaçları arasında seçim yapmak zorunda bırakıldığını dile getirdi.
Akgüngör,“Kirasını ödeyemeyen, çocuğuna beslenme çantası koyamayan, faturalar arasında tercih yapmak zorunda kalan milyonlarca insanın yaşadığı bu tablo, doğrudan iktidarın sorumluluğudur” dedi.
“BU DÜZENİ KABUL ETMİYORUZ"
Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeği değersizleştiren bu anlayışı kabul etmediklerini vurgulayan Volkan Akgüngör, “Bizler emeği açlığa mahkûm eden bu düzene karşı her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin insanı yoksulluğu değil, insanca yaşamayı hak etmektedir.”diye konuştu.
Akgüngör’ün açıklaması, Edirne’de ve ülke genelinde asgari ücret tartışmalarının giderek büyüdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Bülent Sarıçiçek