DEPREMLERİNİN 3. YILINDA HATAYLILARDAN ANLAMLI ANMA

Edirne Hataylılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3’üncü yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlar anısına ücretsiz dürüm ikramında bulundu.

Edirne Hataylılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin 3’üncü yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir anma etkinliği düzenlendi.

Kentin Kıyık Caddesi Tophane Bayırı mevkiinde bulunan Antakya Yöresel Lezzetler işletmesinde gerçekleştirilen etkinlikte, saat 12.00 ile 19.00 arasında derneğe gelen vatandaşlara ücretsiz dürüm ikramında bulunuldu. Etkinlik, Edirnelilerden yoğun ilgi gördü.

Depremi, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Hatay’ın Antakya ilçesinde bizzat yaşayan Edirne Hataylılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Tomey, 6 Şubat’ın kendileri için unutulmaz bir acı olduğunu belirterek, “Ben ve ailem de 6 Şubat 2023’te Antakya’daydık. Buna felaket demek bile bazen yetersiz kalıyor. Allah hiç kimseye, hiçbir canlıya bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Bu acıyı yaşamayanın anlaması çok zor” dedi.

Depremin üçüncü yıl dönümünde uykusuz bir gece geçirdiklerini ifade eden Tomey, Hatay’daki yakınlarının da aynı duyguları yaşadığını dile getirdi. Antakya’daki son duruma ilişkin de bilgi veren Tomey, konutların büyük bölümünün tamamlandığını ancak yaşam alanları ve altyapı eksikliklerinin halen sürdüğünü söyledi.

Tomey, “Antakya’da konutların yaklaşık yüzde 80’i tamamlandı ancak altyapı ve sosyal yaşam açısından ciddi eksikler var. İlçeler, merkeze göre daha geri planda kaldı. Yaşamın tamamen normale dönmesi için en az iki yıla daha ihtiyaç var” diye belirtti.

Etkinliğin amacının depremde hayatını kaybedenleri unutmamak olduğunu vurgulayan Tomey, “11 ilde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara da sabır ve güç versin. Edirne Hataylılar Derneği olarak, deprem şehitlerimizin anısına bir hayır yapmak istedik. Saat 19.00’a kadar süren anma etkinlikği gücümüz yettiğince vatandaşlarımıza ikramda bulunacağız." diyerek etkinliğin önemini hatırlattı.

Mert Hamarat

banner8
Haberler