NE ZAMAN ELEKTRİK ALACAKLAR?

Yaşanan sağanak yağışlar yüzünden Kocasinan Mahallesine yaklaşık iki gündür elektirik verilememesi üzerine TREDAŞ Edirne İl Müdürü Alpay Karaer’den açıklama geldi. Binaların bodrumlarının su içinde olduğunu ve bu yüzden de tedbir amaçlı elektrik veremediklerini belirten Karaer, sular çekilir çekilmez elektrik vereceklerini söyledi. Mahalle Muhtarı Rahmi Kızmaz da, 40 saattir elektrik alamadıklarını ve Kocasinan Mahallesi’nin yüzde 70’inde hasar olduğunu aktardı.

Yaşanan sağanak yağış nedeniyle Kocasinan Mahellesi’nde sel sularının girdiği birçok eve yaklaşık 2 gündür elektrik verilemiyor.  TREDAŞ Edirne İl Müdürü Alpay Karaer de binaların bodrumlarının su içinde olmasından dolayı, tedbir amaçları elektrik veremediklerini söyledi.  Karaer, Bodrumlardaki suların çekilir çekilmez gerekli kontrolleri yaptıktan sonra elektrik vereceklerini de belirtti.

Şu anda 2 trafo bölgesine yani yakaşık 50 eve elektrik verilemediğini aktaran TREDAŞ Edirne İl Müdürü Alpay Karaer, “3 trafo bölgesinde elektrik verilmiyordu an itibariyle iki trafo bölgesi kaldı. Sayı olarak da 50 tahminen 50 civarı binada şu anda elektrik yok. Bodrumunda su olmayan yani elektrik almaya elverişli olan binalara gerekli kontrollerimizi yaparak elektrik veriyoruz. Şu anda elektrik veremediğimiz binaların altı komple su. Elektriğin geçtiği noktalar sağlıklı değil. Elektrik verdiğimiz anda tehlike arz edecek bir durum olduğu için şu anda elektrik vermiyoruz. Bodrumlardaki sular çekildiği gibi gerekli kontrollerimizi yaptıktan sonra elektriği vereceğiz.” Diye konuştu.

“MAHALLEMİZİN YÜZDE 70’İ ZARAR GÖRDÜ”

Kocasinan Mahalle Muhatarı Rahmi Kızmaz da yaşanan doğal afet sonucunda mahallelerine daha fazla yardım yapılması gerektiğini söyledi.  Mahallelerinin yüzde 70’lik bir kısmının hasar gördüğünü aktaran Kızmam, “Yaşananlar bir afattır ama biraz daha yardım gelseydi, belki bu afeti daha kolay atlatabilirdik. Hala mağdur olan arkadaşlarımız var. 40 saat elektrik alamayan vatandaşlarımız var. Ben böyle bir şey hayatımda görmedim. Mağdur olan çok vatandaşımız var. Kocasinan Mahallesi’nin yüzde 70’i bu afetten zarar gördü.” Dedi.

Barış Karapaça

banner8
Haberler