"O PAYLAŞIM MHP İÇİN DEĞİLDİ!"

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile MHP Edirne İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu arasında sosyal medyadan devam eden tartışmaya Pekcanlı son noktayı koydu. Pekcanlı dün yapmış olduğu açıklamada, “Sosyal medya adresimde yazdığım bu cümleler MHP gibi ideolojisi olan bir parti ve o partinin mensupları için değildi. Kimler için söylemiş olduğum zamanla ortaya çıkacaktır, siyasette hiçbir şey gizli kalmaz. İl Başkanı herhalde kendi üzerine alındı. Sosyal medya adresinde de ağır hakaretler yöneltmiş. Bu konular ayrıca görüşülür. Polemiğe girmek istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı geçtiğimiz günlerde kişisel Facebook hesabından, “Fotoğrafı ilk gördüğüm zaman direk şunu dedim, Satılık siyasetçiler topluluğu sıfır ideoloji hep para” paylaşımında bulunmuştu.

MHP Edirne İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu ise bu paylaşımın kendisi ya da partisi için yapıldığını düşünerek önceki gün kişisel Facebook hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Keloğlan kendine gel. Edirne halkı kimin satılık olduğunu çok iyi bilmektedir. Allah’a şükür 25 yıla yakın siyaset içindeyim; ideolojimiz her zaman hak yolu, Atatürk yolu ve sonsuza kadar Türklüğün var olması ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkarılması mücadelesidir. Satılık ibaresini sana misliyle iade ediyorum. Etrafına bir bak; kim satılık, kim siyasetten nemalanıyor göreceksin. Ben ömrü hayatımda böyle çirkin üsluplu bir siyasetçi görmedim. Artık yeter, sabrında bir sınırı var.” demiş ve birkaç saat sonra paylaşımını kaldırmıştı.

Dün konuyla ilgili açıklama yapan Pekcanlı, “Sosyal medya adresimde yazdığım bu cümleler MHP gibi ideolojisi olan bir parti ve o partinin mensupları için değildi. Kimler için söylemiş olduğum zamanla ortaya çıkacaktır, siyasette hiçbir şey gizli kalmaz. İl Başkanı herhalde kendi üzerine alındı. Sosyal medya adresinde de ağır hakaretler yöneltmiş. Bu konular ayrıca görüşülür. Polemiğe girmek istemiyorum.” dedi.

“POLEMİĞE GİRMEK İSTEMİYORUM”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kendi sosyal medya adresimde yapmış olduğum paylaşımları isteyen istediği şekilde üzerine alınabilir. Bu paylaşımların bütün sorumluluğu da bana aittir. Ben geçtiğimiz gün yapmış olduğum paylaşımdan geri dönecek bir insan değilim. Fakat sosyal medya adresimde yazdığım bu cümleler MHP gibi ideolojisi olan bir parti ve o partinin mensupları için değildi. Kimler için söylemiş olduğum zamanla ortaya çıkacaktır, siyasette hiçbir şey gizli kalmaz. Sayın İl Başkanı herhalde kendi üzerine alındı. Sosyal medya adresinde de ağır hakaretler yöneltmiş. Bu konular ayrıca görüşülür. Polemiğe girmek istemiyorum. Kimse benimle laf yarışına girmesin. Benim için mesela MHP olsun, TKP olsun, Saadet Partisi olsun, CHP olsun bunlar ideolojik partilerdir. Bu partiler ve mensupları zaten kendi düşüncelerini öyle parayla pulla satmazlar. Savunmasam da saygı duyduğum bazı siyasi görüşler vardır. Bunlar düşünce partileridir. MHP’de bu camialardan birisidir. MHP’nin hiçbir mensubuna ben bu şekilde hakaret etmem, doğru da bulmam.” dedi.

Kerem Filiz

banner8
Haberler