El emekleri, görücüye çıktı

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından yürütülen 'Güvenli Yarınlar' projesi kapsamında, kursiyerlerin ürettiği el emeği süpürgeler ve sepetler görücüye çıktı. Açılışta konuşan EREGDER Başkanı Turan Şallı, projeyi destekleyen kurumlara ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

    IPA insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyon el programı ve Avrupa Birliği  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali Dairesi Başkanlığın finanse ettiği, dezavantajlı kişilerin entegrasyonu, istihdam edilebilirliklerinin desteklenmesi hibe programı çerçevesinde ,Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri tarafından yürütülen ' Güvenli Yarınlar' projesi kapsamında gerçekleştirilen kurslarda öğretilen geleneksel el sanatları ürünlerin sergisi Devecihan Kültür Merkezinde açıldı. Proje kapsamında kursiyerlerin yapmış olduğu aynalı süpürge ve örgü sepetler sergileniyor. 
Projenin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı  Turan Şallı; “ Bir Avrupa Birliği projesi yürütüyoruz ve bu kapsamda, geleneksel el sanatları sergisini bugün açtık. Yapılan Avrupa birliği projeleri ile kurumlarımız ile işbirliği ile yapılması Bonus veren bahis siteleri romanlar için önemlidir. İşsizlik tüm bireyler için bir sorundur. Amacımız her bireyin kendi varlığını göstermesi toplumun her safhasın da yer edinmesi kendine olan öz güvenini geliştirmesi ve bağımsız olarak iş yapabilmesi yanı sıra yapabilme gücüne sahip olması kendi ayakları üzerinde durabilmesi tüm bireyler için önemlidir. İstihdam demek iş demektir,aş demektir insanın huzuru mutluluğudur. İşsizlik sadece romanlara özgü bir sorun değildir. Beraberinde getirdikleri sorunlardan dolayı ,toplumun biraz daha özen gösterilmesi, yapılan politikaların biraz daha iyileştirilmesi amacında hakikatten değerlidir. Dezavantajlı gruplar içinde bulunan Romaları bu tür çalışmalarla zamanla katkı sunacağını bekliyoruz. Sosyal entegrasyon Betlike sorunumuz var. Bunlarda toplumla uyum sağlayamamış noktasında bir sorundur fakat yapılacak olan sosyal politikaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi katkı sağlayacağımı bekliyoruz. Bu proje kapsamında şunu  daha iyi fark ettik. Devletin ilgili kurumları ile çalışmak gerçekten çok önemli.  Devletimizin okullarını kedimize örnek olarak seçtik bunlardan biri Fevzi Paşa okulu, okulun bir alanında bugünkü sergiyi tamamladık. Halk Eğitim Müdürlüğü de bizim yapmış olduğumuz çalışmalara destek sağladı ama yaptığımız projede en büyük desteği İş Kur İl müdürlüğü sağladı. İş Kur'un bize destekleyici yönde bir çalışması olmamış olsaydı, biz bu projeyi sağlıklı olarak yürütmemiz mümkün değildi. Devletin bir çok kurumları roman vatandaşlara yönelik bir çok projeler yapıyor bizde bu projede destek gördük ve bu kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
ÇİLDAM, “İSTİHDAMA ÖNEM VERİYORUZ”
Bu projelerde istihdam edinilebilirliğin artırılması olduğuna dikkat çeken İş Kur İl Müdürü  Şengül Çildam “ işsizliğin azalması, istihdamın arttırılması amacı ile İş Kur  tüm projelerin içerisinde oluyor bundan sonrada olmaya  devam edecek. Özellikle dezavantajlı gruplarımız, Romanlarımız istihdam edilebilirliğin arttırılması  için kurumumuz tüm  personelimiz öz verili çalışmalarda bulunuyor. Bu yıl 600 kişiye meslek edindirme kursu düzenledik. 650 kişide işbaşı programlarımızdan faydalandı. Bin 800 kişi toplum yararına programlarımız dan faydalandı. Bunların  %60'ı romanlarımızdan oluşuyor.
Edirne'de yaptığımız projelerin %60'ı kadınlardan oluşuyor, kadınlarımız meslek edindirme  de ,daha da özverili çalışıyorlar.İşsizlik tüm dünyanın gelişmiş ülkelerinin en önemli sorunlarından biri. Artı istihdam kapsamında da ilimizde  de istihdamlarımız artmış durumda. O da Edirne için güzel bir rakam. Önümüzdeki günlerde de istihdamın artacağını düşünüyoruz ki ,bunun artması demek vatandaşın istihdamı demek ev,ne aş götürmesi demek özverili çalışmalarımıza bundan sonra daha  yoğun devem edeceğiz. Bizde İş Kur olarak bütün projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
    
 

banner8
Haberler