TUZUN ZARARLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Dünya Tuza Dikkat Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim programı düzenlendi. Düzenlenen programda tuzun önemi ve zararları anlatıldı.

Dünya Tuza Dikkat Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim programı düzenlendi.

Düzenlenen programda, Dünya Sağlık Örgütü’nün yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram (tepeleme bir çay kaşığı veya silme bir tatlı kaşığı) olarak önermekte olduğu vurgulandı. Bu miktar, yemeklere tuz eklenmeden doğal olarak günlük tüketilen yiyecek ve içeceklerle sağlanmakta olduğu belirtildi.

Fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkileri nedeniyle halkımızda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nce Edirne Halk Eğitim Merkezinde bir eğitim programı gerçekleştirildi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Selma Heves Yılmaz’ın açılış konuşmalarıyla başlayan program Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesinde görevli İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Betül Sezer’in “Tuz, Önemi ve Kontrolü” konulu sunumu ile devam etti.

Resmi kurumlarda görev yapan personelin, sağlık kurumlarımızdaki sağlık çalışanlarının, Edirne Merkez Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Edirne Merkez Dr.Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Edirne Saranel Sağlık Koleji öğrencilerinin katıldığı eğitim programı sunumun ardından gerçekleştirilen soru cevap bölümü ile son buldu.

Haber Merkezi

banner8
Haberler