ETKİNLİKLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

43’üncü Turizm Haftası etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ‘Soğuk Başlangıç ve Salata’ yarışmasında 21 öğrenci dereceye girmek için ter döktü.


 

43’üncü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında dün Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde ‘Soğuk Başlangıç ve Salata’ yarışması düzenlendi.  Yarışmada dereceye girmek için Edirne Merkez ve ilçelerindeki 7 okuldan 21 öğrenci ter döktü. Birinciye yarım altın ödülünün verildiği yarışmadaki ürünlerin çoğunluğunu yerel ürünler oluşturdu.  Yarışmanın jüri üyeleri, Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Gönenç Güler, Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği Başkan Yardımcısı Jülide Başkur, Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar ve Edirne Orduevi Mutfak Şefi Şendoğan Susamişleyen'den oluştu.

“GEÇMİŞ LEZZETLERLE GELECEK ARASINDA BAĞ KURMAYA ÇALIŞTIK”

Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şeref Uz, etkinlik hakkında bilgi vererek, “Amacımız, bunun bir yarışma olmasından ziyade şölen havasında öğrencileri bir araya getirerek onların mesleki motivasyonunu sağlamak. Geçmiş lezzetlerle, gelecek arasında bağ kurmaya çalıştık bu yarışmada. Büyük bir heyecan duyuyoruz. İlk defa Edirne'de böyle bir yarışma yapılıyor. Hem öğrencilerimiz, hem öğretmenleri, hem de bizler çok heyecanlıyız. Jüriyi de özellikle okulların dışındaki isimlerden tespit ettik ki, katılımcı okullar ve öğrenci arasında herhangi bir soru işareti oluşmasın. Dolayısıyla bu yarışmayı düzenlemekten çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.   

Haber Merkezi

banner8
Haberler