METRUK BİNALARIN TESPİT İŞLEMLERİ ERTELENECEK Mİ?

Edirne İl Genel Meclis Başkanvekili Şenol Kılıç, İller İdaresi’nin genelgesi doğrultusunda; il ve ilçelerde metruk evlerin tespit edildiğini ve sahipleri tarafından onarılmasının ya da yıkılmasının istendiğini belirtti. Bu işlemleri yapmayan metruk ev sahiplerine 23 bin lira ceza kesildiğini ifade eden Kılıç, şu anda çiftçinin bu parayı ödemesinin mümkün olmadığını ifade ederek, “Tespit ve yıkım işlerinin Meclis Başkanlığı nezaretinde Ekim, Kasım ayına atılmasını önermeliyiz.” dedi.

 “23 BİN LİRA CEZASI VAR”

İl Genel Meclisi Başkanvekili Şenol Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “31 Aralık 2018 tarihinde İller İdaresi’nin bir genelgesi var. Bu genelge doğrultusunda gerekli çalışmalar yapılıyor. Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız bu çalışmaları yürütüyor. Bu geneldeki amaç; şehir içinde ve köylerde bulunan eskimiş ve kullanılmayan metruk dediğimiz yapıların tespiti ve daha sonrasında yıkımı. Önce ilçelerde jandarma, şehir içinde polis ve teknik elemanlar bu yapıları tespit ediyor. Daha sonra sahiplerine tebliğ ediliyor ve kişin ya yapıyı onarması ya da yıkması isteniyor. Kendisi bu işlemleri yapmadığı takdirde, 23 bin 800 liralık ceza ile karşı karşıya kalacak. İl özel idaresi olarak yıkım işlerine başlanacak ve ayrıca yıkım parası da alınacak. Bu konuda çalışmalar devam etmektedir. Baktığımız zaman Enez ilçesinde ve köylerinde 35 civarında yapı tespit edilmiş durumda. Şehir merkezinde de bir o kadar yapı var. Diğer ilçelerde bu tespitler daha da fazladır. Bizim karşı karşıya kalacağımız sorun şu; tespitler yapılarak yıkıma gidildiği noktada, sonuç itibariyle İl Özel idaresi ve bizler bu durumla karşı karşıya kalacağız.” dedi.

“EKİM, KASIM AYINA ATMALIYIZ”

Tespit ve yıkım işlerinin Ekim, Kasım ayına atılmasının daha doğru olacağını belirten Kılıç, “Şehir merkezlerinde bu binaların içinde uyuşturucu kullanan olabiliyor. Bizim ilimizde yok ama diğer illere baktığımız zaman, daha başka suçlara karışmış insanlar buraları kullanıyor. Köylerde ise bu  suçlar işlenmiyor, insanların can güvenliği konusunda sıkıntı var. Yapılmak istenen doğru, ben de destekliyorum. Fakat şimdi köylerimizde çiftçimizin cebinde parasının olmadığı bir dönemdeyiz. Bu gerekli tespit ve yıkım işlerini Meclis Başkanlığı nezaretinde Ekim, Kasım ayına atılmasını önermeliyiz, diye düşünüyorum. Tespit edildiğinde yasal süre bir ay. Eğer kişi bir ay içinde yıkmazsa, 23 bin 800 lira ceza alacak ve İl Özel İdaresi tarafından da yıkım ücreti alınacak. Böylece mağduriyet artmış alınacak.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

banner8
Haberler