EN İYİ EKMEĞİ YAPIYORDU YERLİ TOHUMLA DAHA DA İYİSİNİ YAPACAK!

Havsa’da düzenlenen yemek yarışmasında, yaptığı köy ekmeğiyle birinci olan ve Kırsalın Doğal Pazarı’nda ekmek satan Nermin Çetin, dün Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen yerli tohum etkinliğine katılarak Siyez Buğday Tohumu temin etti. Yerli tohumun önemini iyi bildiğini belirten Çetin, “Ekmeklerimin daha da güzel olması için yerli tohum ekeceğim. Ekmeğimi yerli tohumdan aldığım mahsullerle yapacağım.” ifadelerini kullandı.

“YERLİ TOHUMU ÖNEMİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM”

Havsa Kuzucu Köyünden Nermin Çetin, Havsa’da düzenlenen yemek yarışmasında yaptığı ekmekle birinci olduğunu söyleyerek, “Kırsalın Doğal Pazarı’nda ekmek satıyorum. Pazara 3 çeşit ekmek getiriyorum. Ekmeklerim organik ve kesinlikle ekşi mayadan. Ben şenliğe Siyez buğday tohumu almaya geldim. Yerli tohumun önemini çok iyi biliyorum. Organik ekmek üretmek isteyenler için ise daha önemli. Ekmeklerim daha güzel olması için yerli tohum ekeceğim. Ekmeğimi yerli tohumdan aldığım mahsullerle yapacağım. Ben Kırsalın Doğal Pazarı’na gelen insanlara her Pazar günü 3 çeşit ekmek üretiyorum. Amacım bu şenlikte alacağım Siyez buğdayını tarlama ekerek değirmende un yapmak ve undan güzel ve organik ekmekler üretmek. Bir kadın başarmak isterse, başarır. Ben bunu herkese göstermek istiyorum.” dedi.

Kerem Filiz

banner8
Haberler