YOĞURT ÖNERİSİNE SUİÇMEZ’DEN TEŞEKKÜR

Önceki gün yoğurdun gribe ve soğuk algınlığına karşı önemli bir direnç kaynağı olduğunu açıklayan Çukurova Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhsin Akbaba’ya teşekkür eden Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, “Yıllardır süt ve süt ürünleriyle ilgili çeşitli şeyler yazılıp-çizildi. Bu konuda vatandaşı kötü yönlendiren birçok insan oldu. Prof. Dr. Akbaba’ya yapmış olduğu açıklamadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Toplumumuzda sağlıklı beslenmeyle ilgili bu tür bilim adamlarına ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİLİM ADALARINA ÇOK İHTİYAÇ VAR!”

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yıllardan beri süt ve süt ürünleriyle ilgili çeşitli şeyler söyleniyor. Birileri çıktı; yoğurdun, sütün sanki insan vücuduna zarar veriyormuş gibi şeyler söyledi. O zaman cevapta vermiştik. Ama en son geçtiğimiz günlerde ulusal medyaya da yansıyan haberlerde görüldü ki; özellikle kış aylarında yoğurt tüketmenin grip, soğuk algınlığı ve çok çeşitli enfeksiyona karşı insan vücudunu çok dirençli hale getirdiğini Çukurova Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhsin Akbaba açıkladı. Böyle bilim adamlarından Allah razı olsun. Gerçekten toplumumuzu düzgün bilgilendiriyorlar. Toplumumuzda sağlıklı beslenmeyle ilgili bu tür bilim adamlarına ihtiyacımız var. Grip ve soğuk algınlığı mevsimindeyiz. Bütün bölge insanımızın süt ve süt ürünleri tüketmesinde ciddi fayda var.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

banner8
Haberler