KANİ: “EDİRNE’NİN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASI”
19 Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü 4’üncü Sınıf Öğrencisi Feyza Kani, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Müfredatımız kapsamında televizyon program uygulamaları dersi alıyoruz. Uygulamalı bir ders olduğu içinde sahada çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda bir Edirneli olarak ‘Edirne’nin Tanıtım Programı’nı çalıştım. Bu doğrultuda Edirne’nin vazgeçilmez bir parçası olan tava ciğeri çekmeye geldik. 1 haftadan beri Edirne’nin tarihi hakkında araştırmalar yapıyoruz. Daha öncesinde çekimler gerçekleştirdik. Detay çekimlerle birlikte toplamda 2 günlük bir çekim programımız var.” dedi.
DİNAR: “TANITIMLARA ARA VERMİYORUZ”
Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ise, “Her zaman olduğu gibi bugünkü dersimiz de tava ciğer. Kızımız Samsun’da okuyor. Ama kendisi bir Edirneli, ödevini Edirne üzerine kurmuş. Dolayısıyla Edirne’ye gelindiğinde olmazsa olmaz tava ciğerimizi işliyor. Edirne’ye gelindiğinde tarihi yerler önemli elbette ama tava ciğersiz de olmuyor. Artık tava ciğer dünyada yöresel yiyecekler arasında yer alıyor. Tava ciğersiz bir kent anlatılamaz gibi bir durum oldu. Tava ciğeri tüm dünyaya anlatmaya çalışacağız. Biz Edirne’yi tanıtmak ve tava ciğeri anlatmak için hiç ara vermiyoruz. Elimizden geldiğince korona virüs tedbirlerine uyarak tava ciğerimizi anlatmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kerem Filiz