“ÖDEMELER BAŞLADI”
Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, süt desteklemeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Geçen hafta sosyal medyada birileri tarafından süt desteklerinin yattığı yönünde paylaşım yaptı ama biz o gün de dedik; böyle bir ödeme olduğunda bize haber geliyor, biz de üreticilerimize bildiriyoruz. Geçen hafta da, ‘Bir hafta sonra, az sabır’ demiştik. İki kademeli olarak ödenecek olan Eylül ayı çiğ süt destekleri bugün itibariyle başladı. 40 kuruştan ödenecek, bu da güzel bir rakam. Ödeme zamanlaması da çok iyi. Bugün itibariyle hesaplara yatacak. Üreticilerimize de gerekli bilgilendirme mesajlarını attık.” dedi.
“HUBUBAT VE GÜBRE DESTEKLERİ İKİ KATINA ÇIKTI”
Türkiye’de pandemi sürecinin oldukça başarılı yürütüldüğünü belirten Suiçmez, “Diğer yandan Sayın Cumhurbaşkanımız 2 gün önce başta hububat destekleri olmak üzere, gübre desteklerini iki katına çıkardıklarını açıkladı. Herkes kendine göre farklı hesaplamalar yapıyor ama bu artış yüzde 100’dür. Çok önemli bir artış bu. Muhtemelen Mart ayı içerisinde bunlar da yatacak. Hiç kimse karanlık bir tablo çizmesin. Dünyayı görüyoruz; ülkemiz yine bu pandemi sürecini süper güç denilen bazı dünya ülkelerinden bile iyi atlatıyor. Sıkıntılar var ama Mart ayı itibariyle kademeli olarak normalleşme sürecinin de başlayacağı şeklinde açıklamalar var. Tabii ki insan hayatından daha önemli hiçbir şey olamaz ama esnafın sıkıntılarının olduğunu da hepimiz biliyoruz.” şeklinde konuştu.
“3 LİRA 10 KURUŞ GAYET GÜZEL BİR RAKAM”
Süt fiyatlarının şu anda destekleme ödemeleriyle beraber oldukça iyi bir seviyede olduğunun altını çizen Suiçmez, “Hayvancılıkta, tarımda herkes kendine göre hesap yapıyor, muhalefet etmeye uğraşıyor ama bu süreçte dünyayı da okumaları gerekiyor. Dünyada neler oluyor diye bakmaları lazım. Türkiye hakikaten sağlıkta olsun, ekonomide olsun başarılı yönetim sergiliyor. Hayvancılıkta da süt fiyatları belirli bir yere geldi. Desteklemesiyle beraber şu anda sütün fiyatı 3 lira 10 kuruş. 30 kuruş destekleme Nisan sonuna kadar devam edecek. Bu çok güzel bir rakam. Önemli olan çalışmak ve ürün çıkarmak.” ifadelerini kullandı.
Kerem Filiz