ESNAF KARA KARA DÜŞÜNÜYOR!

Korona virüs tedbirlerinin genişletilmesiyle beraber Saraçlar Caddesi ve çevresinin bariyerlerle kapatılması ve giriş-çıkışların HES koduyla kontrollü yapılacağının açıklanmasının ardından bölge esnafı umutsuzluğa kapıldı. Pandemiden oldukça kötü etkilendiklerini söyleyen esnaflar, bu uygulamayla beraber daha da zorlanacaklarının altını çizdiler.

YAÇI: “ESNAF İÇİN KÖTÜ BİR UYGULAMA”

Saraçlar Caddesi Esnaflarından Levent Yaçı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bariyerlerin konması tedbir amaçlı güzel ama esnaf için kötü bir uygulama. Çünkü insanlarımız böyle bir durumda çekiniyor ve Saraçlar'a girmek istemiyor. Tedirgin oluyor insanlar. Yasaklar kalktı, kısıtlamalar azaldı derken kırmızı renkten dolayı hala randıman alamadık. İşi olan da olmayan da Saraçlar'a geliyor. İnsanlarımıza da kızamıyoruz evde bunaldılar. Bu netice hepimize en kötü şekilde yansıyor. Bekleyip göreceğiz.” dedi.

GİLAN: “ESNAF ZOR DURUMDA”

Ciğerci Kazım Gilan ise, “Eskiye döndük. Olması gereken bir uygulamaydı. Gerek varsa bu tür tedbirler uygulanmalı. Kırmızı renk olduk. Tedbir almamız şart. İnşallah maviye döneriz. Bu da bizlerin elinde. İnsanlarımız inşallah idrak eder birbirilerine gidip gelmeyi keser. Esnaf zor durumda. Ben de esnaf olarak işyerlerinin açılmasını istiyorum. Açılırsa çark döner.” ifadelerini kullandı.

ÇAKIR: “BURASININ GİRİŞ-ÇIKIŞI DA KONTROLLÜ YAPILSIN”

Çilingirler Çarşısı’nın yukarıdan girişinin tamamen kapatılmasına tepki gösteren Çilingirler Çarşısı esnaflarından Ahmet Çakır, “Sabah görevli arkadaşlar geldi, çarşıyı kapattılar. Bilgi de yok. Çarşı zaten bomboş. Sonuçta bu devletin yeterli personeli var; burasının girişine-çıkışına da görevli konsun, kontrollü geçişler olsun. Daha önce öyle yapılmıştı. Biz önlem alınmasın demiyoruz. Burası tam bir duvar oldu. Kontrollü geçiş olsun. Zaten müşteri yok. İşlerin açılmasını beklerken bu uygulama üzdü. Vatandaş dolanıp buraya gelmez. Zaten esnaf zor durumda.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

banner8
Haberler