YÜZDE 50 ORANINDA YENİLENDİK !

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti'de ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından göreve gelen ilçe başkanlarıyla beraber basın toplantısı düzenlendi. Burada kongrelerle ilgili bilgiler veren Akmeşe, ilçelerde bulunan 139 yöneticiden 67 tanesinin siyasete yeni başladığını ve hemen hemen yüzde 50 oranında yenilenmeye gittiklerini dile getirdi

    İpsala'da gerçekleşen ilçe kongresiyle beraber AK Parti'de ilçe kongreleri tamamlandı. Dün AK Parti İl Başkanlığı'nda göreve başlayan ilçe başkanlarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, kongreler hakkında bilgiler verdi. Yapılan kongre süreciyle devam eden yöneticiler olduğu gibi yeni göreve başlayan yöneticilerin de olduğunu belirten Akmeşe, tecrübeyi ve gençliği birleştirdiklerini dile getirdi. 10 milyon 500 bin üyeyle dünyanın en büyük siyasi hareketinin AK Parti olduğunu ifade eden Akmeşe, Edirne'nin yüzde 10'undan fazlasının da AK Parti'ye üye olduğunu söyledi. Edirne'de oy olarak bardağın 4'te 1'inde olduklarını da vurgulayan Akmeşe, oylarını arttırmak için var güçleriyle çalışacaklarını dile getirdi. 
 “TECRÜBEYİ, GENÇLİĞİ VE HEYECANI BİRLEŞTİRDİK”
    AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, ilçe kongreleriyle ilgili bilgiler vererek; “ 4 Temmuz itibariyle başladığımız kongre sürecimizi geçen hafta en son İpsala'da yaptığımız kongreyle tamamlamış bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte il kongremizi ve ondan sonra da olağan 6. büyük kongremizi yapacağız. Tabi bu süreç içerisinde bazı değişiklikler oldu. Bazı arkadaşlarla yola devam ettik, bazı yerlerde yenilemeler oldu. Bu süreçte devam eden arkadaşlarımız, bize yeni katılan arkadaşlarımız var. Tecrübeyi, gençliği ve heyecanı birleştirdik. 2019 seçimlerinde teşkilat olarak hazırız, diye düşünüyorum. 81 il arasında kongrelerini tamamlayan ilk illerden biriyiz. 9 ilçemizde kongrelerimizi tamamlamış bulunuyoruz. En son İpsala'daki kongremizi Başbakan Yardımcımız Sayın Hakan Çavuşoğlu'nun katılımıyla yaptık. Bizde kongreler hem bir şölen havasında geçer, hem de bir yenilenmedir aynı zamanda.” dedi. 
    “EN GÜZEL ÖRNEK, BENİM”
    Geçmiş dönemlerde görev alan ancak yeni yönetimlerde görev alamayanlar için kendini de örnek göstererek konuşan Akmeşe; “Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız 'metal yorgunluğu' olan arkadaşlarımızda değişiklik yapacağını söyledi. Bu demek değildir ki, görev almayan arkadaşlar AK Parti'nin hizmetinde olmayacaklar. Tabi onlarda mutlaka bu çalışmaların içinde olacaklar. Biz kimseyi ötelemiyoruz, dışlamıyoruz. En güzel örnek olarak kendimi verebilirim. Ben bu partinin 2001 yılında Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesiydim. O günden beri birçok başkanla çalıştım. Hiç talebimiz olmamıştı il başkanı olalım, diye. Fakat bizde görev verilir ondan sonra da kaçılmaz. 2016 yılının Ocak ayında bize bu görevi genel merkezimiz verdi. Biz de var gücümüzle, gücümüz yettiğince bu görevi sürdürmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. 
“TEŞKİLATLARI, YÜZDE 50 ORANINDA YENİLEDİK”
    Seçilen 139 yöneticiden 67 tanesinin siyasete yeni başladığını aktaran Akmeşe; “İlçelerimizde 139 tane yöneticimiz var. Bizim ilçelerimizin bazılarında da yönetim kurulu üyeleri düştü. 11-15-20 ve 25 olarak ilçenin nüfusuna ve büyüklüğüne göre değişti. Seçilen 139 yönetici arkadaşımızdan 67 tanesi siyasete yeni başlıyorlar. Daha önce hiç siyaset yapmamışlar. Biz yüzde 50 oranında teşkilat mensubunu yenilemiş bulunuyoruz. Ama hiçbir zaman daha önce görev alıp, şuanda yönetimde yer almayan arkadaşlarda küsme ve dargınlık olmaz. Bunu da bilesiniz. En güzel örneklerinden biri, merkez ilçe de yaptığımız kongredir. Devam eden ilçe başkanımız teşekkür etti, konuşmasını yaptı, 'beraberiz' dedi ve görevi Çağrı Muştu'ya devretti. Havsa'da Aydın Bey siyasete yeni giriyor. Şimdiye kadar hiçbir siyasi partide bir çalışması yok. Orada görev alan Adnan Kardeşimiz, ilçe başkanımız bu oluşum içerisinde sürekli destek oldu. Şuanda da Aydın Bey' e en çok destek olan, geçmiş dönem ilçe başkanı Adnan Bey. Yani bizde kırgınlık ve küskünlük olmaz. Zaten böyle olduğu için AK Parti ayakta ve her geçen gün de oyunu arttırarak Türkiye'ye hizmet etmeye çalışıyor.” şeklinde konuştu. 
“EDİRNE'NİN YÜZDE 10'UNDAN FAZLASI ÜYEMİZ”
Akmeşe, AK Parti'nin 10 milyon 500 bin üyeyle dünyanın en büyük siyasi hareketi olduğunu  belirterek; “Edirne'de de 45 bin 700 üyemiz var. 2019 seçimleri için bu üyelerimizin tamamını harekete geçirmemiz Rivalo lazım. Önce yerel yönetimler ardından genel seçim olmak üzere 2 tane çok önemli seçim geçireceğiz. Bizim de bir sözümüz var. 2019 seçimlerinde sandıklarda Edirne'den de AK Parti olarak çok güçlü çıkmak zorundayız. Bunun için hepimize çok büyük görevler düşüyor. Başta ilçe başkanları, ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları olmak üzere. Biz çok büyük bir aileyiz. Edirne'de 45 bin üye, yani Edirne'nin yüzde 10'undan fazlası üyemiz. Biz bu üyelerimizle ikişer, üçer kişiye ulaşsak onların gönüllerini alsak Edirne'de birinci parti olmamak için hiçbir neden yok. Bundan sonra bütün çalışmalarımızı üye bazlı yapacağız, sandık bazlı ve mahalle bazlı. Bu en kısa zamanda Edirneliler de görecek.” ifadelerini kullandı. 
    “EDİRNE'DE GÜÇLÜ OLURSAK, AK PARTİ TÜRKİYE'DE GÜÇLÜ OLUR”
    Akmeşe, Edirne'de güçlü olmanın önemine vurgu yaparak; “Yapılanmamız bitti. 9 ilçe başkanımız yönetimleriyle beraber göreve başladılar. İlk yapacağımız şey, bulunduğumuz ilçelerde yenilendiğimizi halkımıza göstermek olacak. Yeni bir oluşum içerisine girdiğimizi, yeni bir hizmet anlayışı içinde olduğumuzu halkımıza göstermemiz lazım. Hep beraber gezeceğiz ve onların desteğini alacağız. Biz iyi niyetle, samimi olarak bu görevleri yapıyoruz. Bütün teşkilat mensuplarım da bu şekilde. Hiçbir hesabi hesapları yok. Biz zaten bu işleri hesabi olarak yaparsak, başarılı olamayız. Biz bunu çok iyi biliyoruz. Samimi ve gayretli olacağız ve Edirne'yi kucaklayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz Edirne'de güçlü olursak AK Parti Türkiye'de de güçlü olur. AK Parti Türkiye'de güçlü olursa inanın Türkiye'de güçlü olur. AK Parti 2001 yılında kuruldu, o günkü şartlara geri dönmek istemiyoruz. Hepiniz biliyorsunuz, Türkiye nereden nereye geldi. Şuanda bölgede lider bir ülke varsa, hiç şüpheniz olmasın AK Parti iktidarı sayesinde oldu. Türkiye artık diz çöken emir alan bir ülke değil. Kimse artık eline cetvel alıp Türkiye'nin sınırlarını belirleyemiyor. Türkiye küresel bir güç olmuştur. Bu da Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde olmuştur.” şeklinde konuştu. 
    “EDİRNE'DE BARDAĞIN 4'TE 1'İNDEYİZ”
    Bazı ilçelerde yüzde 70-80 oranında oy alındığını buralarda oy oranını arttırmanın zor olduğunu ancak Edirne'de henüz bardağın 4'te 1'inde olduklarını ve oranı şanslarının daha yüksek olduğunu belirten Akmeşe; “Biz Edirne olarak burada güçlü olmalıyız ki, Türkiye'de de AK Parti güçlü olsun. Bütün amacımız Edirne'deki oyumuzu arttırmak. Yüzde 50 artı 1 oy almamız lazım. Bizim bütün çalışmalarımız bundan sonra buna göre olacak. Diğer illerde yüzde 70-80 oylarımız var. Bardağa baktığımız zaman o bardaklar dolu zaten. Onların oylarını arttırma şansları bize gör çok değil. Biz daha bardağın 4'te 1'indeyiz. Biz oyumuzu arttırabiliriz. Edirne'de de Trakya'da da Marmara Bölgesi'nde de biz oylarımızı arttırabiliriz. Biz bunun bilincinde olarak inşallah bugünden itibaren arkadaşlarımla beraber çalışmalara başlıyoruz. Edirne'yi kucaklayacağız. Herkesin elini sıkacağız. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Samimi olarak bu işleri yapacağız. İnşallah 2019 seçimlerinde bu ekip Edirne'de başarılı olacak. Bundan hiçbir şüphem yok. Bütün arkadaşlarıma güveniyorum. Onlar da zaten bu sözü vererek ilçe başkanı oldular.” dedi.

banner8
Haberler