İRAN’LI GENÇ, PATENLE YOLCULUK YAPIYOR

Yaklaşık dört ay önce havayoluyla İran’dan Türkiye’ye gezmek için gelen 35 yaşındaki Hamed Valie, parası bitince patenle yolculuk yapmaya başladı. İstanbul’dan Edirne’ye patenle gelen İranlı turist, geçimini ise sattığı mendil ve kalemlerle sağlıyor.

Dört ay önce havayoluyla İran’dan İstanbul’a gelen 35 yaşındaki Hamed Valie, patenle gezisini sürdürüyor.

Türkiye’ye 4 ay önce turist olarak gelen ve İran vatandaşı Hamed Valie, İstanbul’da bir süre kaldıktan sonra Antalya’ya yine havayoluyla giderek tatil yaptı. Tekrar İstanbul’a gelen Valie, burada parası bitince patenle yolculuk yapmaya başladı. Otostop çekerek il il gezmeyi planlayan Valie, araçların almadığı yerde pateniyle yolculuğuna devam ediyor. Edirne’ye de bir hafta önce gelen Valie, İstanbul-Edirne arasında 150 kilometreyi patenle geldiğini söyledi.

Yaklaşık bir ay önce paten satın aldığını ve paten sahibi olunca Türkiye’yi patenle gezmeye karar verdiğini dile getiren Valie, “1 haftadır Edirne’deyim. Pansiyonda kalıyorum. Edirne güzel. İstanbul’dan daha çok tarihi eser ve eski yapı olan camisi var. Edirne’yi beğendim güzel. Hedefim gezerek öğrenmek. Şu an sadece Türkiye ve İran arası geziyorum. Diğer ülkeleri de gezmeyi düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler