KAPYA BİBERİ PAZARDAKİ YERİNİ ALDI

Edirne’de kış hazırlığı dendiğinde ilk akla gelen Tarhana olur. Tarhana’nın en önemli ham maddesi olan Kapya biberi pazara indi. Tezgahları kırmızıya boyayan Kapya biberi 5 TL’den satışa çıktı. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır, “bundan sonra kışlıklar tezgahlardaki yerini alır” dedi.

Edirne’nin ünlü tarhanasının ham maddesi olan kırmızı biberler, tezgahları kırmızıya boyadı.

Kentin en büyük pazarlarından biri olan Pazartesi pazarında tezgahları Kapya biberler doldurdu. Özellikle Tarhana ve salça yapımında kullanılan biberler, kışlık hazırlamak için bekleyen kadınların yüzünü güldürdü.

Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır’da uzun süredir beklenen Kapya biberinin ilk hasatlarının pazara indiğini hatırlatarak, “Şu anda kaypa biberi 5 TL’den satılıyor. Önümüzdeki haftalarda bu fiyatların düşmesi bekleniyor. Şu anda tek tük hasat yapılmakta. Ama satışlarımız çok güzel. Kışlık bekleyen vatandaşımız, alışverişini yapıyor” dedi.

Pazarda domatesin 2 TL ile 3 TL arasında fiyatlarının değiştiğini ifade eden Başkan Hasır, domatesin önümüzdeki hafta fiyatının artışa geçmesinin beklediklerini de bildirdi.

Turşu yapımında kullanılan lahana, kornişon turşu gibi ürünlerin önümüzdeki haftalarda tezgahları süsleyeceğini de dile getiren Hasır, “Önümüzdeki haftalarda artık, turşu için gerekli ürünler satışa çıkar. Halkımız kışlığını hazırlamaya başlar. Şu anda da fiyatlarımız uygun. Halkın bütçesine uygun fiyatlarla, taze ürünlerin satışını yapıyoruz. İnsanlarımız memnun bir şekilde pazarımızdan ayrılıyor” şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler