TARHANA, SALÇA YAPMANIN TAM ZAMANI

Ev hanımlarının kışlık hazırlama telaşı başladı. Evlerin vazgeçilmezi tarhana ve ev salçasının ham maddelerinden biri olan kaypa biber, bugünlerde pazarlarda tezgahları süslüyor. 



Edirne Pazarcılar Manavlar ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Hasır, kışlıkların bir bir tezgaha inmeye başladığını hatırlatarak, önceki yılarla göre bu yıl halkın alım gücünün azaldığını bildirdi. Bu hafta açılan Pazartesi pazarında büyük umutları olduğunu ifade eden Başkan hasır, şunları söyledi:
ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ
“Bugün umudumuz çok vardı fakat insanlar herhalde çoluk çocuğunu okula götürdükleri nedeniyle pazara gelmediler. İnşallah bundan sonraki günlerde iyi olur. Turşuluk, tarhanalık, salçalık sezonu başladı. Kışlıklarını yapmak için insanların pazara rağbet göstermelerini bekliyoruz. Halkımızda para olmadığından dolayı pek alış veriş yapamıyorlar. Kışlık hazırlığı için eskiden kasa kasa aldıklarını şimdi kiloyla almaya başladılar.”
Hasır, pazardaki fiyatları da şu şekilde sıraladı:
“Kapya Biber 4 lira, acı biber 10 lira, Domates 2 buçuk lira,  Patlıcan 3 lira, sivri biber 3 lira, dolma biber 5 lira, salatalık 4 lira. Fiyatlar çok uygun ama halkımız herhalde maddi durumu yok. Şu anda salçalık, tarhanalık dönem başladı. Birkaç gün sonra turşuluk dönemi başlar” dedi. 
Başkan Hasır ayrıca Pazarcı esnafının tamamın aşısını yaptırdığını aşısız esnafın olmadığını da bildirdi.
Yavuz Göktaş
 

banner8
Haberler