'İÇİM RAHAT ETMİYOR' DEDİ, HERKESİ HAYRAN BIRAKTI

Minik çocukların gelecekteki girişimcilik kültürünün geliştirilmesinin amaçlandığı Yaşam Alanlarım Oluşuyor Hayatım Renkleniyor Projesi'nin kapanış töreni Hatice Erkurt Anaokulu'nda gerçekleştirildi. Okula annesinin ismini veren okulun bağışçısı 87 yaşındaki Raika Makbule Erkurt, tekerlekli sandalyeyle geldiği salonda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sırasında, için rahat etmediğini söyleyerek etraftakilerin yardımıyla ayağa kalktı.

    Trakya Kalkınma Ajans, tarafından finanse edilen Yaşam Alanlarım Oluşuyor Hayatım Renkleniyor Projesi'nin kapanış töreni Hatice Erkurt Anaokulu'nda gerçekleştirildi. Törene Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Salim Çavuş, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, okula annesinin ismini veren 87 yaşındaki bağışçı Makbule Raika Erkurt ve öğretmenler katıldı. Törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunduğu sırada ise herkesin hayranlıkla seyrettiği bir olay gerçekleşti. Törene tekerlekli sandalyeyle gelen 87 yaşındaki okulun bağışçısı Raika Makbule Erkurt, İstiklal Marşı okunurken oturduğundan dolayı içinin rahat etmediğini ifade ederek ayağa kalkmak istedi. Çevredekilerin yardımıyla ayağa kalkan ve İstiklal Marşı'nı ayakta okuyan Erkurt'un bu davranışı büyük takdir topladı.     
    “OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİDİR”
    Törende proje hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, “Bizler Betorder okulları yaparken çok büyük devlet yatırımlarıyla yapıyoruz. Fakat devletin verdiği standart şeyler var. Bundan sonra okul idarecisi arkadaşlarımız ve çevredeki diğer paydaşların işbirliğiyle okullarımız albeni özelliğine kavuşuyor. Okul öncesi eğitim, çocuklara düşünmeyi ve sorgulamayı öğretmesi açısından çok önemlidir. Biz bu yaşta çocuğa düşünmesini sağlayabilirsek, bu yaşta düşündüğünü sorgulayabilmesini sağlayabilirsek, o sorguladığı şeyden de doğruyu ve yanlışı bulabilmesini sağlayabilirsek, inanıyorum ki Türkiye'de eğitim çok iyi noktaya gelecektir.” dedi. 
    “TÜRKİYE'DE GİRİŞİMCİ NEDEN AZ?”
    Cırıt, Türkiye'deki girişimcilik konusunda da konuşarak, “Türkiye'de çok büyük icatların ve projelerin ortaya konulması için bunları yapmamız gerekiyor. İşte bu proje de bu düşünceden hareket edilerek yapılmış olarak yapılmış bir proje. Dünyada en az bulunan şey girişimcilik. Neden az? Japonya'da 100 kişiden 60'ı girişimci. Türkiye'deyse 100 kişiden 4 buçuk kişi girişimci. Bu eğitimi yaparak öğrenmeyi sağlayabilirsek bu çocuklarımızın gelecekte girişimcilik ruhunu geliştirmiş oluruz.” ifadelerini kullandı.  

banner8
Haberler