SİYASETTE BAŞARININ ADI; AK PARTİ 18 YAŞINDA..

Başarının adı diyorum çünkü siyasi gerçek böyle.

Siyasette görülmemiş ve yaşanmamış ilk başarılar imza atan parti oldu.

AK Parti, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde birinci olarak, üst üste girdiği altı genel seçimden de birinci çıkma başarısını gösterdi.

Kurulduğu 14 Ağustos 2001 yılından bu yana 6 kez genel seçime girdi. 2002, 2007, 2011, 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 ve bugünkü cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin yanı sıra, 2004, 2009,2014 ve 2019 yerel seçimlerinin en büyük Partisi olan AK Parti, Türk siyasi hayatında en uzun süre iktidarda kalan parti oldu.

18 yaşındaki AK Parti, 17 yıldan beri iktidarda bulunuyor.

15 aylık bir parti olarak 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde geçerli oyların yüzde 34,3'ünü alarak en yüksek oy oranına ulaşan ve 363 milletvekili alan AK Parti, Abdullah Gül başkanlığında 58. Cumhuriyet Hükümeti'ni kurdu.

Aldığı siyaset yasağı nedeniyle kabine ve TBMM'de yer alamayan genel başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yasağı, anayasa değişikliği ile kaldırıldı.

Bu değişiklikte Deniz Baykal Başkanlığındaki CHP Grubunun büyük ve unutulmaz desteği olmuştu.

Erdoğan, 8 Mart 2003 tarihinde Siirt'te yapılan yenileme seçimlerinde milletvekili olarak Meclise girdi. Bunun üzerine Gül başkanlığındaki 58. Hükümet'in 11 Mart 2003 tarihindeki istifasının ardından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den hükümeti kurma görevini alan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mart 2003 tarihinde 59. Cumhuriyet Hükümeti'ni kurdu.

AK Parti, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde, İl Genel Meclisi seçim sonuçlarına göre yüzde 41,67'lik oyla birinci oldu ve belediyeler bazındaki sonuçlara göre, 1950 belediye başkanlığı kazandı.

Siyasette bu kadar başarı elde etmenin en önemli nedeni Parti disiplinini hayata geçirebilmekle mümkün olabileceği için Genel Başkan Erdoğan de bu konudaki dirayetli ve hakkaniyetli yaklaşımları ile Ak Parti Grubunu her zaman dik ve yanında tutmayı başardı.

Ak Partide uygulamaya konulan ve siyasette büyük risk olarak gösterilen “üç dönem” kuralını da başarı ile uyguladı.

Bu konuda hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadan herkesin gönül rızasını almayı başaran Recep Tayip Erdoğan son zamanlarda en yakın siyasi arkadaşlarının ayrılık sinyalleri vermeleri ve yeni Partiler kurma çabaları sergilemelerine rağmen yine hiçbir endişe yaşamadan 2023 hedeflerinden bahsederek ülkenin kalkınması ve refahı için hesaplar yapabiliyor.

Etrafımızı saran terör örgütleri ve dost bildiğimiz devletlerin entrikalarına rağmen yılmadan mücadeleyi sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan “yeniden şahlanış parolası ve Büyük Türkiye” hedefiyle  “Dünya Beş’ten büyüktür” gerçeğini dünya devletlerine kabul ettirmeye çalışıyor.

Allah yardımcısı olsun ve Muhalefet Partileri ile el ele vererek bu güzel ülkeyi Büyük Atatürk’ün emrettiği; “Muasır Medeniyetler seviyesine ulaştırma” başarısını göstersinler.

Çünkü Başka Türkiye yok ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.