ERKEN SEÇİM Mİ YOKSA GEÇİM Mİ..?

Şu günlerde seçim konusu gündeme geldiğinde en çok telaffuz edilen cümle başlıktaki soru.

“Millet geçim derdinde, sen seçimden bahsediyorsun” deyiveriyor insanlar.

Siyasi Parti liderlerinin söylemlerine baktığımızda bu konuda en atak görünen ve korkusuz tavır sergileyen ve son olarak ta İlimizi ziyaret eden İYİ Parti Lideri Meral Akşener.

Partisinden istifalar ile Mecliste 37 Vekili kalmasına rağmen Ne diyor Akşener; “ Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partilerinin grup kurabilmesi için gerekirse 20 milletvekilini verebilirim.”

Tıpkı CHP nin kendisine yaptığı kıyak gibi.

Ak Parti Lideri ve bu kararda en önemli rolü oynayacak olan İktidar Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan;“Bizim seçimimiz 2023 Haziran’dır. Bizim bundan sapmamız söz konusu değildir” açıklamasını yaparak erken seçim söylentilerine son noktayı koymuş olsa da Siyasette her an her şeyin değişebileceği ve eyleme dönüşeceği gerçeği düşünüldüğünde çokta yadırganacak bir durum görünmüyor.

CHP Mart Ayında yapılacak olan 37.Kurultay ile İktidar hesapları yapan bir kadroyu kurmaya çalışırken,31 Mart seçimlerinde hakkını alamadığını düşünen İYİ Parti erken seçimin ısrarcısı görüntüsü veriyor.

Aslında İyi Parti kadroları İttifak sonrasındaki tutum ve davranışlardan da rahatsız.

Edirne de dile getirilen ve birçok İlde açıkça ifade edilen “Hani Birlikte yönetecektik” sorusu birçok Belediye yönetiminde dile getiriliyor ve Edirne’de bile; “biz kendi adayımız ile girmiş olsaydık seçimi kazanırdık” iddiaları dillendiriliyor.

Birlikte kazandıkları Belediye ve Başkan’dan daha fazla ilgi bekliyor İyi parti Milletvekili, İl Yöneticileri ve Meclis üyeleri.

İYİ Parti kurucularından, Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mehmet Tolga Akalın, Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki ittifak uyumuna bazı CHP'li mahalli yöneticilerin uymadığını öne sürerek şunları söylüyor;"Sayın genel başkanlarımızın arasındaki mükemmel uyumu taşıyamayan, ne yazık ki taşra teşkilat mensuplarını görüyoruz. CHP'nin mahalli yöneticilerine sesleniyorum; kendi kişisel hesaplarınızla büyük uyumu tabanından zedeliyorsunuz. Bu, yarın öbür gün sel haline gelir ve sizi alır yok eder gider.

Bu insanların hüsnüniyetini, samimiyetini, gayretli mücadelesini münferit bir politik çıkar haline getirip, müstakil değil de müşterek bir siyasal irade sonucu oluşmuş sonuçları hanenize yazıp, kendi iç alanlarınıza dönmeyin. Biraz daha açayım. Geldiğimiz noktada sayın genel başkanlarımızın arasındaki mükemmel uyumu taşıyamayan, ne yazık ki taşra teşkilat mensuplarını görüyoruz. Bunlardan dolayı da bugün üzülüyoruz.

Yarın sadece üzülmekle kalmayacağız"

Milletvekili Orhan Çakırlarda zaman zaman rahatsızlığını dile getirerek bu konuda açıklamalarda bulunuyor.

İki partinin ortak hareket etmesi yönünde beklentilerini aktarıyor ve bir anlamda Akalın gibi sopa gösteriyor Orhan Çakırlar, “Her iki parti müşterek hareket ederek beklentimizi açıklığa kavuşturmalıdır. Aksi halde samimiyetsizlik ve ortak yönetim anlayışı Edirne’de bittiği gibi domino etkisi ile tüm Türkiye’deki güç birliğimizi akamete uğratacaktır.” Diyor.

Kentte seçimlerden sonra sözlerin tutulmadığı yönünde şikâyetler aldıklarının altını çizen Çakırlar, seçimlerden önce söylenen “Edirne’yi beraber yöneteceğiz” sözünün sözde kalmaması gerektiğini belirtiyor.

Vatandaş olarak bekleyip göreceğiz.

Erken seçim mi,yoksa geçim mi dert edilinecek..