İki buçuk aydan bu yana 65 yaş üzeri olan insanlarımız adeta ev hapsindeler. Bazıları yürümeyi unuttu hastalıkları nüksetti. Yıllardır bu ülkeye hizmet veren yaşamının son dönemini yaşayan bu insanlara adeta "siz ayak altında fazla dolaşmayın evinizden çıkmayın" mantığı ile yaklaşmak insan haklarına uygun düşer mi?
Bakıyoruz, pazar günleri sokakta olan yaşlılar uyarılara saygılı, hepsi maske takıyor, toplu olarak dolaşmıyot.
Peki sokağa çıkması serbest olanlar bu kurallara uyuyor mu? Bu uygulama sadece yaşlılar için mi geçerli. Her gün camilerden"kurallara uykunuz bu mikrobun tehlikesinin devam ediyor"diye söyleniyor. Bu kurallar sadece yaşlılar için mi geçerli?
Yaşlıların dayanacak takatı kalmadı. Onlar da sokağa çıkıp nefes almak doğa güzelliklerinden faydalanmak istiyor. Onlara bu hak çok görülmemeli, yaşlıların bu çilesi son bulmalı.
--------------------------
FIKRA
DALGIN PROFESÖR
Dalgınlığıma ile bilinen bir profesör, akşam eve geldiğinde, eşi gülerek o günkü gazeteyi uzattı:
"Bak gazetede senin öldüğünü yazmışlar" dedi.
Profösör gazeteyi elinin tersiyle itti:
"Neden güldüğünü anlamadım. Ölüm haberini verirken biraz saygılı ve üzüntülü olmanı olmanı beklerdim" dedi.
Sonra da paltosunu çıkarırken eşinden bir istekte bulundu:
"Yarın sabah unutturma da, aileye bir başsağlığı mesajı yazalım.