CHP’Lİ BELEDİYELER DEPREMDE İYİ  DAYANIŞMA SERGİLEDİ

İzmir’de meydana gelen ve bütün ulusu mateme boğan depremde CHP’li belediyelerin yaptıkları  hizmetler birbiri ile  dayanışması   ve desteği  ile  başarılı oldu.

Depremin olduğu yere anında ulaşan CHP yöneticileri ve belediye başkanları  ve belediye yardım ekipleri  deprem alanından enkaz kaldırılıncaya kadar yapılan çalışmalara katıldı.

CHP’nin diğer illerdeki belediyeler de bu çalışmalarda katkı sağladı . Anında malzeme ve yiyecek giyecek yardımında bulundular

CHP’li belediyelerin bu dayanışması halkın nazarında bu partili belediyelerin  tüm engellemelere rağmen başarılı hizmet sunduklarının bir  göstergesi oldu.

Belediye başkanlarının ,milletvekillerinin deprem bölgesine gelip  çalışmaları yerinde izlemeleri,yardımcı olmaları sorunlara çare aramaları acılı  halka moral verdi.

Mahalli idarelerin bu tür felaketlerde dayanışma içinde olmaları,yardımları,felakete uğrayanların  acılarının azalmasına neden oluyor.

Böyle felaketlerde çaresiz kalan halk,  bu türde sorunlarına sahip çıkılmasını bekliyor.

Bu dayanışma örneğinin daha da yaygınlaşması  CHP’nin halkın gözünde mahalli idarelerde  itibar kazanmasını sağlar.

Parti yöneticilerinin de bunu örnek almasıyla bugüne kadar bir türlü yükselişe geçmeyen CHP oylarında artış olması sağlanabilir.

Bu arada Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da deprem bölgesine giderek Edirne’nin de desteğini göstermiş oldu acıları paylaştı.

Bundan önceki depremlerin aksine İzmir’deki depremde görev alan AKUT ve diğer yardım ekipleri  çok başarılı  hizmet verdi.

Son ana kadar enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için gece gündüz  demeden görev yaptılar.   

----------------------------------

ŞANS OYUNLARI DA ZAMLANDI

Halkın, belki bana da çıkar umuduyla az ücret vererek oynadığı  haftanın her gününe yayılan şans oyunlarında değişikliğe gidildi. Şans numaraları artırılıp kazanma şansı daha zorlaştırıldı.

Aylardır hiç kimsenin bu numaraları tutturamaması bundan kaynaklanıyor.

Bu arada oynana kolon ücretlerine büyük oranda zam yapıldı. Bu tür oyunları mubah sayanlar bugün şans oyunlarının misli artmasını sağladı.

Eskiden gündüzleri koşan atlar geceleri de yarış alanlarında  koşmaya başladı.

Daha önceleri sadece milli piyangodan şansını deneyen vatandaşlar  şimdi  her gün bir ve birkaç şans oyunu oynama imkanı yaratıldı.

Şansını bu yönde arayan vatandaşlar oyunlara  da zam gelmesiyle daha az  sayıda kolon oynayıp   şanslarını denemek zorunda kaldıklarını belirterek” Az ücretle şansımızı deneme imkanımızı da elimizden aldılar bu tür şans oyunları  da enflasyonun kurbanı oldu.

Her şeyin faturası halka çıkarılıyor” şeklinde serzenişte bulundular.

------------------------

KENTSEL DENETİM EKSİKSİZ  UYGULANMALI.

Bir süredir gündemde olan, nasıl uygulanacağı netlik kazanmayan “ Kentsel  dönüşüm”. Halkın yararını ve sağlığını dikkate alarak uygulanmalı. İmar Barışı gibi istismara açık olmamalı.

Edirne’de bazı yıkılmaya yüz tutan binalarda halkımız oturmaya devam ediyor.

Bu resmen halkın yaşamını dikkate almamak değil mdir?

 Bazı çürük binaların montalama yapılarak  gizlendiği yolunda iddialar var .

İnsanlarımızın yaşamı her şeyden önemli olduğu unutulmamalı.    Dayanıksız yapıları nelere mal olduğunu İzmir depreminde gördük.

İnşaatlar her safhada denetlenmeli. Dere yatağına, ovalara yapılan yapıların  yıkılma tehlikesine açık olduğunu bu işin uzmanları söylüyor.

İzmir depremi herkese ders olmalı. Binaların sağlıklı olup olmadığı sıkı denetimden geçirilmeli.

--------------------------

İLK KÖYLÜ KADIN VEKİLİMİZ

 Ülkemizde ilk köylü  kadın  milletvekili Satı Çirpan  oldu.

 Köyünde Satı Kadın olarak anıldı.

1934 yılında Atatürk Ankara’nın o zaman köy olan  Kazan köyünde bir gezi yapmıştı. Bu gezi sırasında  çeşitli yeteneklerini beğendiği bu zeki Türk köylü kadınının 1935-1939 döneminde Ankara milletvekili olmasını sağladı.Satı Kadın doğduğu o zaman köy olan Kazan’da muhtarlık da yaptı.