Nüfusu ile birlikte araç sayısı artan kentimizin en önemli sorunlarının başında araçların otopark sorunu geliyor. Araçların park edecek yer bulamayan araç sahipleri yol çevrelerini sokak aralarını aracını park edeceği yer aramak zorunda kalıyor. Otopark ücretlerinin yüksek olması nedeniyle yollar otopark alanına dönüyor.
.Araç sahipleri sokağa park ettikleri araçlarının ne kadar güvende olacağını dikkate almıyor.
Vatandaşlar aracına zarar verilmesi halinde şikayet edeceği bir yer bulunamıyor. Bugüne kadar böyle olaylara defalarca şahit olduk. Araçların sokak aralarına park edilmesinin önüne geçmek ilimizin acil olarak çözülmesi gereken sorunların başında geliyor. Sokağa park eden araçlar belediye temizlik hizmetini de zora sokuyor.
Edirne’nin bazı semtlerinde sokakların çok dar olması nedeniyle buralara araçların park edilmesi sonucu ambulans ve itfaiyenin girişi zorlaşıyor.
Böyle acil durumlarda ataç sahibine ulaşmak da zor olduğu için itfaiye geldiğinde yangını söndürmek ,çevreye yayılmasının önlemek daha da güçleşiyor. Edirne’nin acil olarak düzenli otopark alanlarına ihtiyacı var .
Gerekli düzenleme yapmadan boş arsaların otopark olarak kullanılması ile bu sorun çözümlenemez. Kentimiz ziyaret amacı İle gelenler de otopark bulmada çok zorlanıyor.
---------------------
FIKRA
AKILLI EŞEK
Kibirli olması ile tanınan bir köylünün bostanından geçiyordu. kuyunun etrafında gözleri bağlı bir eşeğin dolabı döndürdüğünü görünce durdu.
Köylüye: ”Zavallı hayvanın neden gözlerini bağladın “diye sordu.
Köylü: ”Ağam, gözleri bağlı olunca eşek düz bir yolda yürüdüğünü sanır” diye cevap verdi.
“ Yoksa döne döne eşeğin başı döner”
-“Bir de eşeğin boynuna çıngırak takmışsın ya?”
-“Çıngırak sesi kesildiğinde eşeğin durduğunu anlarız.”
-“ Peki eşek durduğu yerde başını sallayarak seni aldatırsa?”
Köylü “aman ağam ”diye gülümsedi.
“Sizin kadar akıllı eşek nerede..?”