Covid-19 salgını yükselişe geçmişken kalabalıklardan uzak kalmak daha da önemli hale geldi. Bu konuda iki teker sevdalıları herkesten daha şanslı. Motorunuza atlayıp haftasonu parlayacak olan güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Sabahın erken saatlerinde sıcaklıklar eksili derecelerde olurken sokağa çıkma yasağının son bulduğu saat 10:00 civarında hava ısınmaya başlıyor.

Gerek soğuktan korunma, gerekse genel koruma kıyafetlerinizi giyerek yapacağınız kısa yolculuklar hem pandemi riskinden uzak kalmanıza hem de yasakların stresini atmanıza yardımcı olacaktır.

Bu dönemde asfaltlardaki gizli buzlanmalara da aşırı dikkat etmenizde fayda var.

Bu sebeple toprak yollar daha çok güven veriyor. En azından çamuru buzu daha net görebiliyorsunuz.

Meteoroloji’nin verdiği bilgilere göre özellikle Pazar günü güneş oldukça parlayacak ve sıcaklık 15 dereceyi bulacak. Bu da kırsal kesimlere, ormanlık alanlara, nehir ve gölet kenarlarına piknik yapma ya da kafa dinleme amacıyla gitmeyi düşünenler için çok güzel bir fırsat. Pazartesi günü yağmurların başlayacağı bilgisi de eğer doğruysa bu Pazar sürüş için son fırsatlarınızda olabilir.

Güzergah konusuna gelirsek; yakın mesire alanlarını listenizde bulundurmanızı tavsiye ediyorum. Sokağa çıkma yasağının başlayacağı saatlere de dikkat edin.

Örnek olarak en yakın Tunca ve Meriç nehirleri kıyılarını, Nato köprüsü civarını ve Karaağaç’ın temiz havalı güzel sokakları ilk tercihler olabilir.

Ben biraz daha uzağa gitmek istiyorum diyenler içinse şehir merkezine 9 km mesafedeki Musabeyli koruluğu, 14 km mesafedeki Değirmenyeni şelalesi, 33 km mesafedeki Küküler Göleti mesire alanı, 48 km mesafedeki Bolca Nine Türbesi ve mesire alanı, 53 km mesafedeki Uzunköprü Yeniköy Mesire Alanı ve sahil yolundan gidilirse 60 km mesafedeki Uzunköprü Ördekli Göl mesire alanını tavsiye edebilirim.

İster bu tavsiye ettiğim yerlerden birine, isterseniz de şehir içinde gidebileceğiniz yerlere gidin, dönüş yolunda başınıza gelebilecek herhangi bir talihsizliğe karşı tedbirlerinizi almayı, kaybedilecek zamanı da hesaplayarak dönüş yoluna erken çıkmayı ihmal etmeyin. Maskenizi ve yedek maskelerinizi yanınıza almayı da sakın unutmayın.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.