Başkan Filiz Gencan'ın aldığı kararın ardından günlerdir merak edilen "Meclis üyeleri hangi tarafta yer alacak?" sorusu da yanıt buldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda belediye meclisinde çoğunluğun Yeni Parti'ye geçtiği görüldü.
Yeni Parti'ye katılan meclis üyeleri arasında Babürhan Güldiken, İsmail Bilgi, Cenk Ergüden, Serhat Ceylan, Mehmet Muranlı, Gökçe Onur Öktem, Bedrettin Kapu, Engin Çoğal, Asım Uyguner, Sergen Kuru, Ömer Kutlu ve Yusuf Kereci yer aldı. Böylece Başkan Filiz Gencan'ın ardından toplam 12 belediye meclis üyesi de CHP'den ayrılarak Yeni Parti çatısı altında siyaset yapma kararı verdi.
Öte yandan bazı isimler ise CHP'deki siyasi mücadelesini sürdürme kararı aldı. İsmail Sancakçavuşu, Semih Çınar, İlknur Özcan, Yavuz Arslan, Engin Yağcılar, Duygu Şener, Nurcan Pektaş ve Nedim Mercan'ın CHP'de kalacağı kesinleşti.
Bu gelişmeyle birlikte Edirne Belediye Meclisi'ndeki siyasi dengeler de önemli ölçüde değişmiş oldu. Belediye Başkanı Filiz Gencan'ın öncülüğünde Yeni Parti'ye geçen üyelerin sayısının fazla olması, mecliste yeni dönemin nasıl şekilleneceğine ilişkin beklentileri artırdı.
Siyasi kulislerde ise bundan sonraki süreçte belediye meclisinin çalışma düzeni, komisyonların yapısı ve alınacak kararların nasıl etkileneceği konuşuluyor. Mecliste yaşanan bu ayrışmanın yalnızca Edirne yerel siyaseti açısından değil, ulusal siyasette de dikkatle takip edilen gelişmeler arasında yer aldığı değerlendiriliyor.
Edirne'de siyasi tabloyu değiştiren bu süreçte gözler şimdi hem Yeni Parti'nin kentte izleyeceği yol haritasına hem de CHP'nin mecliste izleyeceği muhalefet stratejisine çevrilmiş durumda. Önümüzdeki belediye meclisi toplantılarında yaşanacak gelişmelerin, Edirne siyasetinde yeni dönemin ilk önemli sınavı olması bekleniyor.
Bülent Sarıçiçek




