Cankaloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

ADD’DEN DİL BAYRAMI MESAJI
ADD’DEN DİL BAYRAMI MESAJI
İçeriği Görüntüle

“Dil, bir milletin hafızasıdır. Türkçe ise binlerce yıllık Türk tarihinin, kültürünün, medeniyetinin ve millet olma şuurunun taşıyıcısıdır.

Türk milleti, tarih boyunca farklı coğrafyalarda devletler kurmuş, medeniyetler meydana getirmiş ve Türkçeyi nesilden nesile aktararak bugünlere taşımıştır.

Bizlere düşen görev, ecdadımızdan aldığımız bu büyük emaneti korumak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde aktarmaktır.

Türkçemizi yabancı kelimelerin istilasına karşı korumak, doğru ve güzel kullanmak; milli kimliğimize, kültürümüze ve tarihimize sahip çıkmaktır.

Başta büyük Türk düşünürü Hoca Ahmet Yesevi olmak üzere Türk dünyasının büyük şahsiyetleri, Türkçenin ve Türk kültürünün yaşatılmasına büyük katkılar sağlamıştır. Yesevi'nin gönüllere dokunan anlayışı, Türk dünyasının ortak kültür ve medeniyet hafızasında bugün dahi yaşamaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk diline verdiği önem de bizlere önemli bir sorumluluk yüklemektedir. Türkçe yaşayacak ki Türk milleti de kendi kimliğiyle güçlü bir şekilde varlığını sürdürecektir.

Bu düşüncelerle 26 Eylül Türk Dil Bayramı’nı kutluyor; Türkçemizin sonsuza kadar yaşamasını ve gelecek nesillerimize güçlü bir miras olarak aktarılmasını diliyorum.

Türkçe bizim sesimizdir, Türkçe bizim kimliğimizdir, Türkçe bizim ortak değerimizdir.

Türk Dil Bayramımız kutlu olsun.

Ne mutlu Türküm diyene!”

Haber Merkezi