Edirne’de emekliler, müzikle hem yeni bir hobi kazanıyor hem de günlük yaşamın stresinden uzaklaşmaya çalışıyor. Emekli öğretmen Ahmet Gündoğan tarafından gönüllü olarak verilen bağlama kursuna yaklaşık 20 emekli katılıyor.
Emekliler Derneği bünyesinde düzenlenen kurs, üyelerin bir araya gelerek sosyalleşmesine de imkan sağlıyor. Yoğun talep nedeniyle kursiyerler gruplara ayrılırken, çalışmalar haftanın belirli günlerinde gerçekleştiriliyor.
25 yıllık emekli olduğunu belirten Gündoğan, kendisinin de dernek üyesi olduğunu ve sahip olduğu deneyimi arkadaşlarıyla paylaşmak istediğini söyledi. Gündoğan, kursun temel amacının profesyonel bir çalışma yapmak değil, emeklilerin bir araya gelerek vakit geçirmelerini ve dostluklarını pekiştirmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.
Kursiyerlerin düzenli çalışmalarıyla ilerleyen dönemde birlikte türkü ve şarkılar seslendirebileceklerini belirten Gündoğan, haziran ayına doğru küçük bir müzik gösterisi yapabileceklerini de dile getirdi.
Gündoğan, bağlama öğrenmenin özellikle ileri yaşlarda başlangıçta zorlayıcı olabildiğini ancak düzenli çalışmayla emeklilerin zaman içerisinde ilerleme kaydedebileceğini belirterek, müziğin emekliler için hem keyifli bir uğraş hem de sosyalleşme aracı olduğunu kaydetti.
Mert Hamarat





