ENEZ BİSİKLET FESTİVALİ SONA ERDİ

2022 Edirne Yılı kapsamında Enez’de gerçekleştirilen  ve 3 gün süren Enez 1. Ulusal Bisiklet Festivali’nin ilk gününde Rumeli Sanatçısı Suzan Kardeş sahne aldı. Vatandaşların doyasıya eğlendiği konser renkli görüntülere sahne oldu .

Açılış konuşmasını Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç yaptı. Günenç: “Pandemi sebebiyle bir arada olmayı , doyasıya eğlenmeyi çok özlemiştik , bizim Enez’imiz her zaman herşeyin en iyisine layıktır” dedi. Öte yandan tüm vatandaşlara iyi eğlenceler dileyen Günenç; festivalin proje ortakları olarak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan , Estab Başkanı Süleyman Paçaman , Günekab Başkanı Erhan Engin ve Sardos Başkanı Faruk Eker’e plaket vererek teşekkürlerini iletti.

Sardos ve Türkiye’nin dört bir yanından Enez’e gelen bisiklet severler toplam 105 kilometrelik parkurda pedal çevirdi.Bisiklet severler;  Gala Gölü Milli Parkı rotası, Sultaniçe Köyü, Saros kıyısı, Karagöl rotası ve tarih ve kültür rotası ile keyifli zamanlar geçirdiler.

Ayrıca ; Enez Mutlu Eller Kadın Kooperatifi , Enez Doğa Der , Enez Kartopu Gönüllüleri Derneği ve Keşan Kent Konseyi de stantlarını açıp emek ürünlerini sergilediler.

Kitap yazarları; Ulaş Demiray, Ersin Şenerler , Leyla Köroğlu ve İsmet Esengin imzaladıkları kitaplarla vatdanşlarla bir arada oldular.

Bisiklet Festivali  Tarih ve kültür rotasının sonunda Enez Kalesi ve Ayasaofya Camii’nde sona erdi.

Haber Merkezi

banner8
Haberler