LALAPAŞA, MERİÇ VE SÜLOĞLU SEMPOZYUMU

"Her yönüyle Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu Sempozyumu" Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde yapıldı.

LALAPAŞA, MERİÇ VE SÜLOĞLU SEMPOZYUMU

"Her yönüyle Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu Sempozyumu" Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Mayıs 2024 Salı 00:00
LALAPAŞA, MERİÇ VE SÜLOĞLU SEMPOZYUMU

İlçelerle ilgili konuların ele alındığı sempozyuma, Lalapaşa Kaymakamı Okan Ayaz, Belediye Başkanı  Zafer Sezgin Geldi, Süloğlu Belediye Başkanı  Mehmet Ormankıran, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, Ziraat Odası Başkanı  Taner Öztürk, Lalapaşa Milli Eğitim Müdürü Uğur Ateşli, Halk Eğitim Müdürü Osman Ergör, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış oturumunda ilk bildiriyi sunan Dr. Öğretim Üyesi Veysi Akın"Lalapaşa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve T.B.M.M İdaresine Girmesi"adlı konuşması ile başladı. Konuşmasının ardından kendisine katılım belgesini Kaymakam  Okan Ayaz ve Belediye Başkanı  Zafer Sezgin Geldi takdim ettiler. Daha sonra Minyatür Talika Ustası olan Süloğlu Geçkinli Köyünden Özcan Abacı' nın açmış olduğu sergiye geçildi. Katılım belgelerini Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran ve Lalapaşa Belediye Başkanı Sayın Zafer Sezgin Geldi ile birlikte verdiler.

41 BİLDİRİ SUNULDU

Büyük katılımın sağlandığı sempozyumda toplam 41 bildiri sunuldu. Bildirilerin ana başlakları şöyle :

" Lalapaşa'nın düşman işgalinden kurtuluşu, iklim değişikliğinin etkileri, Lalapaşa'nın arkeoloji ve tarihsel kimliğine bir bakış, Lalapaşa seçmen eğilimleri, heykeltıraş Hüseyin Anka Özkan, deprem bölgesinden demografik yönelişin etkisi, Lalapaşa çevresinde dikili taşlar, demografik yaşlanmanın analizi, Lalapaşa'nın değerleri, Lalapaşa kaza hapishanesi, Lalapaşa florasından bir boya bitkisi Tetra, Lalapaşa'nın rüzgar türbinleri, Lalapaşa'nın turizme kazandırılması, Lalapaşa ilçesi köy adları üzerine bir değerlendirme, Lalapaşa'da dağlar kayalar ve inançlar".

Belediye adına  da personeli Nazım Zobar "Lalapaşa'nın değerleri adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.