TÜRKİYE’NİN VE AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük olimpik yüzme havuzu Edirne’de hizmete başladı. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak yapılan tesisin bin kişilik seyirci kapasitesi ile büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek nitelikte olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük olimpik yüzme havuzu Edirne’de hizmete başladı. Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından 1. Murat Devlet Hastanesi yanında inşa edilen olimpik yüzme havuzu 8 bin metrekare arsa üzerine inşa edildi. Bina kullanım alanı 5 bin metrekare olan tesisin, 1 adet olimpik, 1 adet yarı olimpik ve 1 adet çırpınma havuzu mevcut.

AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Çağrı Muştu ile milletvekili adayları İlyas Akmeşe ve Erdem Güyümgüler, hizmete başlayan yeni olimpik yüzme havuzunu ziyarette bulundu.

“ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR”

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan İba “Onlar konuşur AK Parti yapar. İçeriye girerken göğsüm kabardı. Gerçekten çok hoşuma gitti. Çok güzel bir yer olmuş. Bir şeye üzüldüm, devletin yaptığı yatırımla yerel yönetimlerin yaptığı yatırımlar paralel yürümüyor. Bu havuz kapasite olarak Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük havuzu. Ama belediyenin yapması gereken yolları gördünüz. Belediyenin sorumluluk alanlarını gördünüz. Perişan halde. Çok üzüldüm ve çok utandım. Devlet hastanesinde de aynı şeyi yaşamıştık. Bu gün aynı şeyi yine yaşıyoruz. CHP'nin il başkanı atıp tutsun. Gelip buralara da baksın, bunları da eleştirsin anca Muharrem İnce'nin mitingine adam toplasın. Yazık günahtır.  Ben bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.  Edirne halkına hayırlı olsun. Bu yaz çok büyük bir organizasyona da ev sahipliği yapacak.. Sayın başbakanımızın mitingi öncesi yaptığımız istişareler sonucunda bu tesisin devamı olan bir kapalı spor salonu ve 15 bin kişilik bir stadyum yapıp burayı devasa bir spor tesisi haline getirmek gibi bir düşünce var. İnşallah iyi sporcular yetişsin.” Diye konuştu.

“TESİSİMİZ BÜYÜK ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPABİLECEK NİTELİKTEDİR”

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak da havuz hakkında konuşurken  “Edirne’mizin yüzme dalında ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak olan tesisimiz bin kişilik seyirci kapasitesi ile büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek niteliktedir. Temmuz ayı içerisinde Su Topu Federasyonuyla görüşmemizde burada Balkan Şampiyonasını yapacağız. Daha sonra da yüzmede Avrupa Şampiyonalarını burada icra etmeyi düşünüyoruz. Edirne’mize ülkemize hayırlı olsun.” Dedi.

banner8
Haberler