KÜREK SPORUYLA TANIŞTIK

Üç Nehrin buluştuğu Edirne’de en nehirler en sonunda kullanılmaya başlandı. Edirne’nin ilk kürek Festivali renkli görüntülerle ve halkın beğenisiyle hafta sonu tamamlandı. Festivalde konuşan Edirne Valisi, Edirne’nin yağlı güreşlerden sonra kürek sporunun da merkezi olacağını dile getirdi. Festivalde ilk kürekleri ise Vali Canalp ve Başkan Recep Gürkan çekti.

Edirne’nin ilk Kürek Festivali renkli görüntülerle sona erdi.

Meriç Nehri Kenarında düzenlenen festivale 12 takım katıldı. Festival açılışı öncesi konuşma yapan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Meriç nehrinde düzenlenen yarışların bir ilk olduğunu ve bu alanın uluslararası yarışların düzenlenecek bir potansiyele sahip olduğunu ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Meriç nehrinde düzenlenen 1. Kürek Festivalinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Edirne’nin üç nehrin geçtiği harika bir kombinasyona sahip olduğunun altını çizdi. Dünyada eşi benzeri az bir güzelliğe sahip olan Edirne’nin suyla barışık olması  gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi

“Edirne 3 nehrin içinden geçtiği harika bir kombinasyona sahip olan bir şehrimiz. Edirne Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin içinden geçtiği ve bunların birleştiği, dünyada eşine az rastlanan güzelliklere sahibiz. Yapmamız gereken suyla barışık olmaktır.

Edirne’yi kürek sporunda da yağlı güreşte olduğu gibi merkez haline getirecek. Bu alanı Kürek Federasyonumuzla ortak bir çalışma ile uluslararası kürek yarışlarının yapıldığı bir yer haline getireceğiz. TED Kolejinin öncülüğünde Edirne’de bir ilk olan bu yarışların daha sonraki yıllarda devam etmesi geleneksel hale gelmesi için tüm gayretimizle çalışacağız. Ben buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”

açılış konuşmalarının ardından Edirne Valisi Canalp ve Belediye Başkanı Recep Gürkan birlikte bir kayığa binerek  kürek çektiler. Kısa bir tur atan ikiliye iki kürekçi eşlik ederken, Belediye Başkanı Recep Gürkan, kürekçilik konusunda pek de iyi olmağı gözlerden kaçmadı.

Meriç nehrinde bu yıl ilki düzenlenen 1. Kürek Festivali yarışlarına Fenerbahçe Spor Kulübü ve TED Koleji Kürek Takımı başta olmak üzere 12 takım katılıyor.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler