Edirne’de merkeze bağlı Kocasinan Mahallesi’nde, İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan başkanlığında Huzur Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcıları, birim amirleri, Kocasinan Mahallesi Muhtarı Canan Koca ve mahalle sakinleri katıldı.
Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, yılbaşı sürecine yönelik güvenlik tedbirlerinin artırıldığını belirterek, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda kapsamlı değerlendirmeler yapıldığını ifade etti. Ayhan, Bakanlık talimatları ve Edirne Valiliği’nin yönlendirmeleri doğrultusunda il genelinde alınacak önlemlerin ayrıntılı şekilde planlandığını söyledi.

Yılbaşı gecesinin huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Ayhan, “Vatandaşlarımızın eğlenirken başkalarının rahatsız edilmemesi, trafik kazalarının önüne geçilmesi, alkollü araç kullanımının engellenmesi, sahte alkol ve kaçak içkiyle etkin mücadele edilmesi gibi birçok başlıkta detaylı planlamalar yaptık. İlçelerimiz dahil olmak üzere tüm birimlerimizle bu planlamaları yeniden değerlendirecek, son kontrolleri yapacağız. Tüm personelimiz yılbaşı gecesi Edirne halkının huzuru ve güvenliği için görev başında olacak” dedi.
Ayhan, konuşmasının sonunda tüm vatandaşların yeni yılını kutlayarak sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl temennisinde bulundu.
Toplantının devamında mahalle sakinlerinin görüş, öneri ve talepleri dinlenirken, Kocasinan Mahallesi’nde sunulan güvenlik hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Yetkililer, katılımları ve iş birlikleri dolayısıyla Kocasinan Mahallesi sakinlerine teşekkür ederek, Edirne’nin huzur ve güvenliği için vatandaşlarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirterek toplantı son buldu.
Mert Hamarat
