Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa süre kala öğretmenlerin yeniden kamuoyunda tartışma konusu haline getirilmesine Hürriyetçi Eğitim Sen Edirne İl Başkanlığı’ndan sert tepki geldi.

Hürriyetçi Eğitim Sen Edirne İl Başkanı Yakup Öz, yaptığı basın açıklamasında öğretmenlerin geçmişte maaşları ve yaz tatilleri üzerinden tartışıldığını, şimdi ise kılık ve kıyafetlerinin gündeme getirildiğini belirtti.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ KARABURUN KIZINI EVLENDİRDİ
ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ KARABURUN KIZINI EVLENDİRDİ
İçeriği Görüntüle

Öz, öğretmenlerin sürekli kamuoyunun önüne atılmasının eğitim sistemine hiçbir katkı sağlamadığını ifade ederek, “Elinizi öğretmenlerimizin üzerinden çekiniz” çağrısında bulundu.

ÖĞRETMENİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK ÇÖZÜM DEĞİL”

Kılık ve kıyafet konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürürlükte olan mevzuat ve kurallarının bulunduğunu belirten Öz, yaşanan sorunların doğrudan öğretmenlere yüklenmesinin doğru olmadığını söyledi.

Öğretmenlerin mesleğin vakarına, saygınlığına ve ciddiyetine uygun şekilde davranması gerektiğini belirten Öz, bunun öğretmenleri toplum önünde itibarsızlaştırmak anlamına gelmemesi gerektiğini kaydetti.

Öz, “Öğretmenlerimiz ne giyeceğini, kendisine neyin yakışacağını ve mesleğinin saygınlığına nasıl uygun davranacağını bilecek kadar sorumluluk sahibi ve eğitimlidir” ifadelerini kullandı.

ASIL GÜNDEM ÖĞRETMENİN GEÇİM SIKINTISI”

Öğretmenlerin kıyafetlerinin değil, ekonomik ve sosyal sorunlarının gündeme alınması gerektiğini belirten Yakup Öz, öğretmenlerin temel sorunları arasında geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı, ekonomik kayıplar, iş yükü, bürokratik baskılar, şiddet ve mesleki itibar kaybının bulunduğunu ifade etti.

Öz, öğretmenlerin alım gücünün artırılması, maaşlarının insanca yaşam koşullarına uygun seviyeye çıkarılması, özlük haklarının geliştirilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.

ÖĞRETMENE PARMAK SALLAMAK KOLAY”

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde öğretmenlerin polemiğe değil, huzur ve güven ortamına ihtiyaç duyduğunu ifade eden Öz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Bırakın öğretmenlerimiz sınıflarına huzur içerisinde girsinler. Öğrencileriyle buluşsunlar ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için görevlerini yapsınlar. Öğretmene parmak sallamak kolaydır; öğretmenin hayat standardını yükseltmek için çözüm üretmek ise gerçek sorumluluktur.”

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak öğretmenlerin hukuki ve özlük haklarının yanında olmaya devam edeceklerini belirten Öz, yetkililere bir kez daha çağrıda bulundu.

Yakup Öz, “Öğretmenin üzerinden ellerinizi çekin. Öğretmeni toplumun önüne atmayın. Öğretmeni suçlayan değil, öğretmeni güçlendiren politikalar üretin. Çünkü güçlü öğretmen, güçlü eğitim; güçlü eğitim ise güçlü Türkiye demektir” dedi.

Öz, yeni eğitim-öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere ve tüm eğitim camiasına huzur, sağlık ve başarı getirmesi temennisinde bulundu.

Haber Merkezi