Trakya Üniversitesi ile İŞKUR Edirne İl Müdürlüğü arasında, üniversite öğrencilerine iş deneyimi kazandırmak ve ekonomik açıdan destek sağlamak amacıyla 800 kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) protokolü imzalandı.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler ile İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam tarafından imzalanan protokol kapsamında, üniversite öğrencilerine çalışma hayatını tanıma ve mesleki becerilerini geliştirme fırsatı sunulacak.
İmza törenine Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Hüseyin Türkel ile Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Işık Çetintav da katıldı.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, programın öğrencilerin eğitim hayatları devam ederken iş deneyimi kazanmalarına ve ekonomik açıdan desteklenmelerine önemli katkı sağlayacağını belirtti.
Öğrencilerin çalışma hayatını yakından tanımalarının ve mesleki becerilerini geliştirmelerinin önemine dikkat çeken Hatipler, İŞKUR ile gerçekleştirilen iş birliğinin gençlerin geleceğe daha donanımlı ve özgüvenli hazırlanmalarına katkıda bulunacağını ifade etti.
İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam da İşgücü Uyum Programı'nın öğrencilere çalışma deneyimi kazandıracağını belirterek protokolün hayırlı olmasını diledi.
BAŞVURULAR 23 EKİM’E KADAR
800 kişilik program için başvurular, 19-23 Ekim 2026 tarihleri arasında İŞKUR e-Şube üzerinden, Gençlik Programı Arama Ekranı aracılığıyla yapılacak.
Programa katılmaya hak kazanacak öğrenciler, 4 Kasım 2026 tarihinde saat 14.00’te Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek kura çekimiyle belirlenecek.
KONTENJANLAR BİRİMLERE GÖRE DAĞITILDI
Trakya Üniversitesi bünyesinde uygulanacak program kapsamında 800 kişilik kontenjan, üniversitenin farklı birimlerine dağıtıldı.
Kontenjanların 520 kişisi Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına, 150 kişisi Üniversite Hastanesi Başhekimliğine, 60 kişisi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne ayrıldı.
Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna 50, İpsala Meslek Yüksekokuluna 10 ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna ise 10 kişilik kontenjan tahsis edildi.
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına ayrılan 520 kişilik kontenjan kapsamında Edirne’deki tüm birimlerde öğrenim gören öğrencilerin yanı sıra Havsa’daki birimlerde eğitim alan öğrenciler de Edirne merkez kontenjanlarına başvurabilecek. Keşan, İpsala ve Uzunköprü için ayrılan kontenjanlar ise ilgili ilçelerdeki tüm birimleri kapsayacak.
Programa başvurmak isteyen öğrenciler, işlemlerini İŞKUR e-Şube üzerinden gerçekleştirebilecek. Başvuru süreci, kura sonuçları ve birimlere ilişkin güncel duyurular, Trakya Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezinin İŞKUR haberleri sayfasından takip edilebilecek.
Bülent Sarıçiçek




