Altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik, Edirne’de kuyumculuk sektörüne de yansımaya başladı. Kuyumcu Salih Zeki Kalkan, altının yeniden yükseliş trendine girdiğini belirterek, yıl sonuna ilişkin beklentisini paylaştı.

Altının bir süre 7 bin 600 TL seviyelerinde seyrettiğini ve bu dönemde alım-satımların devam ettiğini ifade eden Kalkan, fiyatların gerilemesiyle piyasalarda durgunluk yaşandığını söyledi.

Kalkan, “Altın yükseldikçe piyasalara bir hareketlilik geliyor. Altının gerilemesiyle beraber piyasalarda bir durgunluk hakim oldu. Bu sadece kuyum sektörü için değil, emlak ve otomotiv gibi birçok sektörde de durağanlaşmaya sebep oldu” dedi.

Türkiye’de altının önemli yatırım araçlarından biri olduğunu vurgulayan Kalkan, yüksek seviyelerden altın alan vatandaşların fiyat düşüşlerinde satış yapmak istemediğini belirtti.

ZAFER PARTİSİ 5 YAŞINDA
ZAFER PARTİSİ 5 YAŞINDA
İçeriği Görüntüle

Altının yeniden yükseliş trendine girdiğini kaydeden Kalkan, “Şu anda altın fiyatları 7 bin-7 bin 200 TL arasında gidip geliyor. Bizim tahminimiz, aksi bir durum olmazsa sene sonuna doğru 8 bin liraları geçmesi yönünde” şeklinde konuştu.

DÜĞÜN TAKILARI DA YATIRIMA DÖNÜŞÜYOR

Düğün sezonuyla birlikte vatandaşların ellerindeki altınları değerlendirmek için kuyumculara getirdiğini belirten Kalkan, bazı vatandaşların takılarını ev, otomobil veya tatil gibi ihtiyaçlar için bozdurduğunu, bazı vatandaşların ise altınlarını uzun vadeli yatırım amacıyla ellerinde tuttuğunu söyledi.

Kalkan, “Düğünden sonra takılarını getirip ev almak, araba almak veya balayına gitmek için kullananlar oluyor. Bekleyebilecek durumda olanlar ise altınını elinde tutuyor. İleride bir şey alacağı zaman kullanıyor. Kimileri de düğün öncesinde yaptığı borçları kapatabilmek adına altınlarını hemen getiriyor” diye belirtti.

Mert Hamarat