Trakya’nın en hareketli alışveriş noktalarından Edirne Balkan Pazarı, bu hafta da vatandaşların yoğun ilgisiyle kuruldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgâhlarını açan esnaf, gurbetçi sezonunun ortasına gelinmesine rağmen bazı tezgâhların boş kalmasıyla dikkat çekti.

Yaz tatilini geçirmek üzere memleketlerine gelen gurbetçiler ile Edirnelilerin alışveriş için akın ettiği pazarda, özellikle giyim ürünleri ilgi gördü.
22 yıldır pazarda tezgâh açan giyim esnafı Ali Acar, önceki yıllara göre pazardaki hareketliliğin azaldığını söyledi.
Acar, gurbetçi sezonuna rağmen Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen müşterilerin yanı sıra gurbetçi alışverişinde de eski yoğunluğun kalmadığını belirterek, “Gurbetçi sezonu başladı, ortasına geldik. Dönüşler de kısmen başladı. Eskisi gibi yoğunluk yok. Eskiden daha çok sezona rağmen Bulgar ve Yunan geliyordu. Gurbetçiler de artık eskisi kadar gelmiyor” dedi.
Yaz aylarında şort ve tişört gibi ince kumaşlı ürünlerin daha fazla tercih edildiğini ifade eden Acar, kendi imalatları olan ürünleri uygun fiyatlarla satışa sunduklarını dile getirdi.
Acar, bazı ürünleri 50 liradan sattıklarını belirterek, vatandaşların uygun fiyat nedeniyle tezgâhlara ilgi gösterdiğini belirtirken,
22 yıldır aynı pazarda tezgâh açtığını aktaran Acar, müşterilerle yıllar içinde oluşan güven ilişkisinin de satışlarda etkili olduğunu söyledi.
Mert Hamarat





