Ramazan Bayramı’nın tamamlanmasının ardından, kentte uygulanan tedbirler ve güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.Bayram öncesinde Edirne Valisi Yunus Sezer, Tarihi kimliği, turizm potansiyeli ve sınır kapılarıyla yoğun bir şehir olan Edirne’de bayram boyunca huzurlu ve güvenli bir tatil geçmesi için kapsamlı önlemler alındığını ifade etmişti.Sezer, bayram süresince özellikle araç ve yolcu trafiğinin yoğunlaştığı bölgelerde asayiş ve trafik ekiplerinin görev başında olduğunu belirtti. Kent genelinde 136 asayiş ekibi 1024 personelle, trafik kontrollerinde ise 74 ekip ve 212 personelin görev yaptığını belirtti. Toplamda 210 ekip ve 1236 kolluk personeli, merkez ve ilçelerde vatandaşların güvenliği için çalıştı.Teknolojiden de etkin şekilde yararlanıldığına dikkat çeken Sezer, 1295 kent güvenlik kamerası ve 104 plaka tanıma sisteminin anlık müdahalelere imkan sağladığını, ayrıca 9 insansız hava aracının trafik ve asayiş hizmetlerinde kullanıldığını kaydetti.
Sınır kapılarında yoğunluğun etkin şekilde yönetildiğini belirten Sezer, 43 yolcu ve 37 tır peronunda 580 personelin 24 saat esasına göre görev yaptığını söyledi. Göç İdaresi, düzensiz göçle mücadelede aktif rol alırken, itfaiye ve AFAD ekipleri de ilave tedbirlerle sahada hazır bulundu.
Sezer, yapılan çalışmalar sayesinde Edirne’de bayramın huzur ve güven içinde geçtiğini belirterek, vatandaşlara sağlıklı ve sorunsuz bir tatil imkanı sunulduğunu ifade edildi.
Haber Merkezi





