BALKAN PAZARI İÇİN 2. BAŞVURULAR BAŞLADI
BALKAN PAZARI İÇİN 2. BAŞVURULAR BAŞLADI
İçeriği Görüntüle

Orman yangınlarına karşı etkin müdahale kapasitesini artırmayı hedefleyen dernek gönüllüleri, kapsamlı eğitim programının ardından akreditasyon sürecini tamamlayarak sahada görev almaya hazır hale geldi.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları İle Mücadele Şube Müdürü İkram Çelik başkanlığında, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ile Edirne Orman İşletme Müdürlüğü’nün denetmen ve eğitmenleri tarafından verilen eğitimler, hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Programın son aşamasında sahada yapılan tatbikatlarla gönüllülerin bilgi ve becerileri pekiştirildi.

Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan EDAK ekipleri, orman yangınlarına hızlı, etkili ve koordineli müdahale edebilme yetkinliğini bir kez daha güçlendirdi. Bu gelişmeyle birlikte dernek, sadece Edirne’de değil, bölgesel ve ulusal düzeyde de görev alabilecek donanıma sahip olduğunu ortaya koydu.

EDAK: Hayat İçin El Ele” anlayışıyla çalışmalarını sürdüren dernek, gönüllülük esasıyla yetişmiş kadrosuyla her türlü afette aktif rol üstlenmeye hazır olduğunu bir kez daha gösterdi.

EDAK Başkanı Şafak Çekver yaptığı açıklamada, eğitim sürecine katkı sunan tüm kurum ve yetkililere teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:

Bu önemli süreçte emeği geçen başta İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Sayın İkram Çelik ve ekibine, Edirne Orman İşletme Müdürümüz Murat Aksoy’a, İşletme Şefimiz Ali Üreden ve ekiplerine teşekkür ediyoruz. Gönüllülerimizle birlikte her türlü afette görev almaya hazırız.”

EDAK’ın aldığı bu akreditasyon, afetlere karşı hazırlıkta gönüllü kuruluşların rolünü bir kez daha gözler önüne sererken, doğa ve insan hayatını koruma adına atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bülent Sarıçiçek